ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“ Yapıştırıcı” ların kurbanı oluyorlar!..

“ Yapıştırıcı” ların kurbanı oluyorlar!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.50
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.50
Sayacı çıraklarının yaşamı riskli
Ayakkabı imalatında kullanılan ve “bally” adı verilen yapıştırıcının küçük çocuklara uyuşturucu alışkanlığı yaptığı bildirildi. Yapıştırıcıyı koklayarak tatmin olan çocuklar bu alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyorlar, tedavide uzun zaman istiyor.
Gaziantep ayakkabıcılar sitesinde çalışan 3 bin çırağın bulunduğu ve bunların uyuşturucu alışkanlığı kazanma olasılıklarının yüksek olduğunu bildirdi. Sürekli bally adı yapıştırıcı ile iç içe bulunan çok sağlıksız şartlarda ve havasız yerlerde çalışan küçük çocuklar ise bu işlerden haftalık kazançları 70–100 bin lira arası ayakkabıcılar odası başkanı İbrahim Bugur çağ dışı sağlıksız iş yerlerinden kurtarmak istediklerini söyleyerek şöyle konuştu:
“ tüm esnafımız havasız yerlerde çalışıyor birçok işçimiz artık sağlıksız yerlerde çalışmaktan bıktı. Bazı yerler havasız olduğu için küçük çocukların kullandığı yapıştırıcılar kendilerini uyuşturucu kurbanı yapıyor. Ustalar ve çıraklar sağlıklı işyerlerine kavuşmanın önemi içindeler. Halen bu sektörde yaklaşık olarak 3 bin çırak var”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *