ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Antepfıstığı’nı banka rehin aldı!

Antepfıstığı’nı banka rehin aldı!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.52
Merkezi Gaziantep’te bulunan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Ziraat Bankası’na olan 850 milyar liralık borcunu ödemeyince Antep fıstığını bankaya kaptırdı. Ziraat Bankası yetkilileri, depolardaki fıstığın tamamının kendilerinin olduğunu, satış yapıldıkça borçtan düşüldüğünü söylediler. Güneydoğubirlik Genel Müdürü Hasan Öztürkmen, Antepfıstığına Pazar bulmak ve başbayi açmak üzere Amerika’ya gitti.
Ziraat Bankası yetkilileri, ürünlerin satışının kendi hesaplarına aktarıldığını ve böylece borçtan düşüldüğünü söylediler. Borcun sıfırlanmasının mümkün olmadığını söyleyen Güneydoğbirlik yetkilileri ise, tahkim yasasını beklediklerini, borcun sürekli artış gösterdiğini söylediler. “Rehine ürün alımı” ile Ziraat Bankası’na 230 milyar lira ödediklerini belirten Birlik yetkilileri, Haziran ayından sonra borcun 1 milyon lirayı bulacağını belirtiyorlar.
Bu arada Güneydoğubirlik Genel Müdürü Hasan Öztürkmen, dar Pazar imkanından kurtulmak ve yeni Pazar bulmak amacıyla Amerika;’ya gitti. Öztürkmen’in, Birlikle satış bağlantısı bulunan firmalarla görüşme yapacağı ve Amerika’da depo niteliğinde bir başbayiinin kurulması için temaslarda bulunacağı bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *