ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Batan ÜLFET’i Çukobirlik kurtaracak!

Batan ÜLFET’i Çukobirlik kurtaracak!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
4 milyarlık borcu yüzünden darboğaza giren ve üretime ara veren 38 yıllık ÜLFET Gıda ve Sabun Fabrikası’na üzerinde ipotek ve haciz olduğu için hiçbir banka kredi vermiyor.
4 milyarlık borcu yüzünden darboğaza giren ve üretime ara veren 38 yıllık ÜLFET Gıda ve Sabun Fabrikası’na üzerinde ipotek ve haciz olduğu için hiçbir banka kredi vermiyor. Yüzde 50 hissesi olar Ziraat Bankası, “Sanayi ile uğraşmayız” diyerek fabrikadan elini çekti.
Batan ÜLFET’i Çukobirlik kurtaracak!
İki yıldan bu yana işçilerin parasını ödemeyen ve ekonomik çıkmaza giren Gaziantep’in Nizip ilçesindeki ÜLFET Sabun Fabrikası’nın kurtuluşu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın elinde. Daha önce Çukobirlik tarafından satın alınacağı bildirilen ÜLFET’e , Sanayi ve Ticaret Bakanlığı el attı. Bakanlık yetkilileri fabrikaya gelerek incelemelerde bulundu ve rapor hazırladılar. ÜLFET, şu anda atıl vaziyette duruyor.
Nizip’te 1955 yılında üretime başlayan Ülfet Sabun Fabrikası’nın yaklaşık 110 işçisi perişan durumda. Kapatılma aşamasına gelen ve şimdilik üretime ara verilen Ülfet’te işçilerin gözü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gelecek yazıda. Ülfet Genel Müdürü Ömer Arıkan, fabrikanın Bakanlığın kuruluları olan Çukobirlik, Trakyabirlik veya Güneydoğubirliğe devredileceğini, ancak bunun büyük bir ihtimalle Çukobirlik olacağını söyledi. İşçilerin 2 milyar 800 milyon lira alacağı olduğunu belirten Genel Müdürü Arıkan, şöyle devam etti:”110 işçi bir yıldır maaş alamıyor. Aldığımız ham yağın parasını ödeyemediğimiz için fabrika üzerinde ipotek ve haciz var. İşçilere maaşlarını vermek için bankalardan kredi istedik, ama ipotek ve haciz yüzünden kredi vermediler.
Hammadde alacak para olmadığı için zorunlu olarak üretime ara verdik. En güvendiğimiz ortaklarımızdan Ziraat Bankası bile, sanayi ile uğraşmayız dilerek elini bizden çekti. Fabrika atıl durumda. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, kapatılmasından yana değil. Toplam borcumuz 4 milyar 100 milyon lira.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *