ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediye memurlarına 1 milyonla 500 bin arasında ek ücret verilecek

Belediye memurlarına 1 milyonla 500 bin arasında ek ücret verilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Tüm-Bel Sen’le Büyükşehir Belediyesi ücretlerde de anlaştı..
Tüm-Bel Sen’le Büyükşehir Belediyesi ücretlerde de anlaştı..
Tüm-Bel Sen’le Büyükşehir Belediyesi arasında Aralık ayından bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde dün, memurlara yapılacak ücret zammı da görüşülerek anlaşmaya varıldı. Tüm-Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara’nın da bulunduğu görüşmelerde, sendika ile toplu iş sözleşmesinin tüm maddeleri üzerinde anlaşmaya vardıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, 657 aşarak sözleşme masasına oturduklarını belirtti. Doğan” İşverenin verimli görmediği kesimle çalışıp çalışmayacağı konusunda karara bağlanması gerekir. Memurun verimli olmayanı konusunda işveren ve sendika ne düşünüyorsa bu konuda bir prosedür hazırlanması gerektiği kanısındayım, bunun için çalışmalıyız” dedi.
Baykara ise, memurun verimli olmasının hem sendikanın hem Belediyenin sorunu olduğunu, bu nedenle ortak bir politika koymak konusunda hem fikir olduklarını söyledi.
Aralık ayından bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonunda, birinci yıl için 15 ve 4. hizmet kadrosunda çalışan memurlara 1milyon, 4 ve 1. derecedeki memurlara da 750 bin lira net ek ücret verilmesi kararlaştırıldı. Teknik kadroda görevli sağlık, hukuk personeline ise 15. ve 4. derece arasında olanlara 750 bin, 4. ve1. derece arasındakilere de 500 bin lira ek ücret verilmesi konusunda anlaşma sağlandı.
İkinci yıl içinse devletin vermiş olduğu zam, Belediye memurlarından düşüldükten sonra yıllık enflasyon oranının beş puan fazlası üzerinden hesaplanarak yeni ücret belirlenecek. Halen belediyede genel hizmet memurları 2milyon ile 6,5 milyon, teknik hizmette görevli personelde 3 milyon ile 8 milyon lira arasında değişen ücretler alıyorlar.
Görüşmelerde yıllık izin konusunda da anlaşma sağlandı. Buna göre 5 yıllık memura 25, beş yıldan daha fazla çalışmış olan memura da 30 iş günü yıllk izin verilecek.
Tüm-Bel Sen ile Büyükşehir Belediyesi bugün yeniden toplanarak, deha önce prensipte anlaştığı halde düzeltilmesi gereken bazı maddeleri yeniden görüşecek. Tüm maddeler üzerinde anlaşma sağlandıktan sonra sözleşme 9 Mart’tan sonra ki bir günde imzalanacak.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *