ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Borçlu sanayici köşeye sıkıştı

Borçlu sanayici köşeye sıkıştı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
10 gün içersinde noter aracılığı ile taahhüt imzalamayan borçlu sanayicinin elektiriği kesilecek…
TEK kararlı
10 gün içersinde noter aracılığı ile taahhüt imzalamayan borçlu sanayicinin elektiriği kesilecek… organize sanayi bölgesinde, sanayicinin elektirik bırcu 50 milyar…..
Yaklaşık iki yıldan beri TEK’ eödenmeyen ve yılan hikayesine dönen milyarlık elektirik borcu meselesinin kökü kazılıyor. Organize Sanayi Müdürlüğü’nde Vali Recep Birsin Özen başkanlığında yapılan toplantıda, sanayicilerin 8 Mart tarihine kadar, noter kanalıyla “Borcunu ödemeyi kabul eden ve üzerine alan” taahhüt hazırlatarak, TEK’e vermesi kararlaştırıldı. Böylece Organize Sanayi Müdürlüğü devreden çıkacak, ayrı aboneler oluşturulacak.
TEK Müessese Müdürü Mehmet Yıldız, iki yıldan beri biriken 12 sanayicinin elektrik borcunun 50 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Organize Sanayi Müdürlüğü’nde yapılan toplantıdan olumlu sonuç alındığını kaydeden Mehmet Yıldız, noter kanalıyla taahhütname hazırlayacağını ve bu borcu üstleneceğini bildirdi. 9 Mart günü taahhütname getirmeyen sanayicinin elektiriğinin kesileceğini özellikle vurgulayan TEK Müessese Müdürü Mehmet Yıldız, şunları söyledi:
Biz konuyu belirli bir sisteme oturtmaya çalışıyoruz. Elektirik borcu meselesi çözüldü sayılır. Borçlu sanayici taahhütname hazırlatarak (Borcu üzerine aldığını) belirtmeli. Çünkü şu anda borçlu Organize Sanayi Müdürlüğü görünüyor. Ayrı abonelerin oluşturulmasıda hayli külfetli olacak. Her fabrikanın ayrı bir elektirik saati olacak. Başpınar’da görevli memurların olması ve bir de vezne açılması gerekecek.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *