ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu hastaneyi siz yarattınız

Bu hastaneyi siz yarattınız
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.58
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Gaziantepli hayırseverlerin katkısıyla oluşturulan Tıp Fakültesi Hastanesi sayesinde Gaziantep her gün 30 milyon lira kazanıyor.
Gazeteniz Sabah’ın başlattığı Tıp fakültesi Hastanesi’ne yardım kampanyasında toplanan 400 milyon lirayla yapılan modern yataklarda bugün hastalar şifa buluyor. Hastaneye bağışta bulunduklarının isimleri pirinç levhalar üzerinde yatakların ve odaların üzerini süslerken, bu yataklardan faydalanan ve kendini emin ellere emanet ettiği için daha dirençli olan hastalardan da minnet ve şükran duaları alıyorlar.
Halen, 2 profesör, 8 doçent, 21 yardımcı doçent ve 38 araştırma görevlisine sahip hastanede, diğer illerdeki Tıp Fakültesi Hastanelerine gitmeye gerek görmeden, Gaziantep’te kendi katkılarıyla oluşan Tıp Fakültesi Hastanesi’nde şifa bulan hastalar nedeniyle, Gaziantep’e günde 30 milyon liralık katkı sağlanıyor.
Tıp Fakültesi Dekanı İbrahim Baydar, 4 milyar liraya kurulan Nükleer Tıp Merkezi’nin de faaliyete girmesiyle, kanser teşhisi konusunda, hastanenin güneydoğu’da bir tıp merkezi haline gelebileceğini söyledi. Şu anda, sınırlı olanaklarla günde 200 hastaneye poliklinik tedavi hizmetinin verildiğini söyleyen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı prof. İbrahim Baydar, modern tıbbi cihazlarla sahip olduklarını, ancak binaların yetersiz olması nedeniyle tam kapasiteyle çalışmadıklarını söyledi.
Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi çevre illerden de hasta gelen Şahinbey Hastanesi’nin 225 yatak kapasitesi olmasına rağmen devam etmekte olan inşaat nedeniyle, ancak 115 yatağın kullanılabilir olduğunu ve halen hastanede 100 hastanın yatarak tedavi gördüğünü vurgulayan Baydar, “Hastanemizde 2 profesör, 8 doçent, 21 yardımcı doçent ve 38 araştırma görevlisi, 3 kimyager, 1 psikolog, 1 eczacı, 1 diyetist ve 1 fizyoterapist görev yapıyor. Ancak idari personel sayımız yetersiz. Hastabakıcı, memur, hemşire sıkıntımız var” diyerek kadro olmadığı için personel alamadıklarını ifade etti.
1922 yılında iki yeni ameliyathanenin ve çalışmayan branşların devreye gideceğini kaydeden Baydar, en büyük sorunlarının yeterli ve modern bir binaya sahip olamamaktan olduğunu belirterek, “Halen hizmet verdiğimiz binada onarım çalışmaları devam ediyor. bu nedenle elimizde pek çok ve modern cihazları kullanamıyoruz. Yoğun bakım ünitesi geldi. Ancak yer olmadığı için sandıktan çıkaramadık. Hastane binasının onarımı için 5 milyar lira harcandı. İnşaatların bitmesi gönderilecek ödeneklere bağlı. Ancak Avrupa İskan Fonu’ndan kredi alabilirsek, 1993 yılı sonunda dekanlık ve hastane binasını devreye sokabiliriz. Bu inşaatlar için 50 milyar liralık kredi gerekiyor” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *