ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Celal Doğan 13 Eylül’de mahkeme önüne çıkıyor

Celal Doğan 13  Eylül’de mahkeme önüne çıkıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.22
Büyükşehir Belediyesi ile TÜM.BEL.SEN arasında imzalanan toplu sözleşmeyi yürürlüğe toplu sözleşmeyi yürürlüğe koymayan Celal Doğan 13 Eylül’de mahkeme önüne çıkıyor.
Tüm Belediye Memurları Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Yusuf Konar, toplam 63 maddeden oluşan sözleşmeden doğan maaş farklarını alamadıklarını söyledi. Konar, “Toplu sözleşmeden doğan sosyal hakların verilmesine maaş, farklarının ise mahkeme tarafından belirlenmesine karar vermiştik. Ama, ne sosyal haklar verildi, ne de maaş farkları. Bizde bu durumda noter kanalıyla Büyükşehir Belediye Başkanı’na ihtar çektik. Cevap gelmeyince de mahkemeye verdik” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın toplu sözleşmeye yeni bir madde eklemek istediğini belirten TÜM.BEL.SEN Başkanı Sonar, “Doğan, sözleşmeye (Ben istediğim işçiyle çalışırım) maddesini eklemek istiyor.
Bunu kabul etmemiz ise mümkün değil. Bu madde ile belediyi başkanı istediğini işten atabilecek. Bunu kabul edemeyiz. Çünkü, sendikaların kuruluş amaçlarından biri de iş güvenliğini sağlamaktır. Ama bu madde, iş güvencesini tamamen ortadan kaldırıyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın mahkemede göstereceği tavrı merak ettiklerini söyleyen Sonar, “Şu anda mahkeme gününü bekliyoruz. Bakalım Sayın Doğan, mahkemede nasıl davranacak. Doğan’ın mahkemedeki tavırları bizim ileri de nasıl bir çalışma içerisine gireceğimizi belirleyecek” diye konuştu.





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *