ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Denetlenen gıda imalathanelerinin yüzde 10’u kurallara uymuyor

Denetlenen gıda imalathanelerinin yüzde 10’u kurallara uymuyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.26
Sağlıklı üretim yapmaya hala alışamadık..
Sağlıklı üretim yapmaya hala alışamadık..
Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri tarafından dönüşümlü olarak gıda imal eden ve satan işyerlerine yapılan denetimler aralıksız olarak devam ediyor.
Genellikle işyerinin, gıda üretmeye uygun olmayan koşullara sahip olduğunu, temizlik ve sağlık kurallarına uyulmadığını kaydedilen yetkililer, 1991 yılında yapılan denetimlerde işyerlerinin yüzde 7’sinin uygun olmadığının saptandığını, ancak geçen yıl bu oranın yüzde
10’a çıktığını vurguladılar. Üstelik 1991 yılında denetlenen işyeri sayısının geçen yıla oranla daha fazla olmasına karşın, uygun olmayanların yüzde 7 gibi düşük bir rakam olduğunu, 92 yılında ise denetlenen işyeri sayısı düşerken, uygun olmayan işyeri yüzdesinin yükseldiğini ifade ettiler.
Zabıta ekipleri veya diğer ilgili kurumların yaptığı denetimlerin sürekli olduğunu belirten yetkililer, asıl önemli olanın esnafın sağlıklı üretim yapmak konusunda bilinçli davranması gerektiğini vurguladılar. Ramazan ayı nedeniyle denetimlere daha da ağırlık verildiği kaydedilerek, kurallara uygun üretim yapmayan işyerlerine ilk denetimde uyarı verildiği kaydedilerek, daha sonra ise para cezası ile kapatma cezası verildiği belirtildi. Geçtiğimiz yıl içerisinde denetlenen işyerlerinden, 8 milyon 275 bin liralık para cezası alındığı ifade edilerek, esnafın kurallara uymasını ve çevresindeki esnafı da kurullara uyması konusunda bilinçlendirmesi gerektiği kaydedildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *