ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğurmak lüks oldu!

Doğurmak lüks oldu!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Eczacılık sektörüne son yapılan zamlardan sonra bebek maması ile çocuk bezlerine de zam geldi
Eczacılık sektörüne son yapılan zamlardan sonra bebek maması ile çocuk bezlerine de zam geldi ve bebeğin aylık masrafı 1 milyon liraya fırladı. 1 kilo mama 200 bin, bir paket çocuk bezi 90 bin lira
Doğurmak lüks oldu!
Gaziantep’te ilaç fiyatlarına yapılan zamdan, bebeğin beslenme ihtiyacı olan çeşitli mamalar ile çocuk bezleri de nasibini aldı. Bugün çocuğun dört dörtlük bakımı için mama ve çocuk bezi dahil tüm harcaması aylık 1 milyon liraya dayandı. Fiyatların artmasıyla artık doğurmakta lüksleşirken, Devlet Hastanesi’nde son üç ayda 1954 çocuğun dünyaya geldiği bildirildi.
Son gelen zamlardan sonra çeşitli markalardaki mama fiyatları da arttı. 1 kiloluk, mamalar 200 bin liraya yükselirken, en düşük fiyatı da 76 bin liraya çıktı. Bu arada pişiklere karşı kullanması önerilen çocuk bezi fiyatları da yeniden belirlendi. İçerisinde 20 tane bulunan ve 1 haftada tüketilen bir paket çocuk bezi 90 bin lira oldu. Bebğin bir haftada tükettiği mamalar için aylık masrafın 800 bin liraya çıktığı bildirildi.
Eczacılar, bebeğin sadece mama ve bez masrafının aylık 1 milyon lira olduğunu belirtirken, Çocuk Hastalıkları uzmanları, bebeğin dördüncü aydan okul çağına kadar mama ile beslenebileceği söylerken, pisliklere karşı da mutlaka hazır çocuk bezinin kullanılması gerektiğini söyledi. Uzmanlar, “Çocuğun altının sert bezlerle bağlanması hastalığa yol açar” diyorlar.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *