ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmekte korkunç israf!

Ekmekte korkunç israf!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.53
Gaziantep’te her gün 9 bin francala, 70 bin tane de pide ekmeğinin çöpe gittiği bildirilirken, en büyük israfı lokanta ve fabrikalar yapıyor. Gaziantep’te ekmek israfının korkunç boyutlara ulaştığı bildirilirken, Fırıncılar Odası 2. Başkanı Salih Öztürk, günde 1 milyon 672 bin pide ile 600 bin8 francala ekmeğinin üretildiğini söyledi. Günlük israfın maliyetinin 70 milyon lira olduğu bildirilirken, kırsal alanda kente oranla daha çok ekmek tüketiminin olduğu, ancak kentsel alanda ekmek israfının yüksek boyutlara ulaştığı belirtiliyor.
Fırıncılar Odası 2. Başkanı Salih Öztürk, ekmek israfının ancak planlı bir tasarruf ile önlenebileceğini, günde 9 bin francala ile 70 bin pidenin israf edildiğini söyledi. Pide ekmeğindeki israfın fazla olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Çünkü bu ekmeğin kalmışı yenmiyor ve çöpe gidiyor. Evlerde ekmek israfı ancak yüzde 3. ama lokantalarda yüzde 10 fabrikalarda ise yüzde 20’lerin üzerinde” diye konuştu.
Gaziantep’te kişi başına günde 2,5 pide ile bir francala ekmeğinin düştüğüne işaret eden Fırıncılar Odası Başkanı Salih Öztürk, yeterli olduğu halde fırın sayısının sürekli artmasıyla israfın önlenmesinin mümkün olamayacağını, Gaziantep’te yıllık ekmek israfının da 50 milyonun üzerine çıkacağını söyledi. Öztürk, “Lokantalarda ekmek israfı çok fazla. Evlerde bayat ekmek yenir ama, lokantalarda müşteri sürekli taze ekmek ister. Lokantacılar mecburen kalan ekmeği atmak zorunda kalıyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *