ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eski Antepevlerine kredi!

Eski Antepevlerine kredi!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.42
Sit alanı dışında kalan Antepevlerinin yıkımları sürerken, tarihi eser niteliği taşıyan Antepevlerinin onarımı için ev sahibine kredi de veriliyor
Gaziantep’te geçmişi yüzyıllara dayanan Antepevlerine kredi imkânı tanınırken, SİT alanı dışında kalan bölgelerdeki Antepevleri’nin yıkılmasa izin veriliyor.
Kentte tarihi eser niteliği taşıyan 500 Antepevi olduğu, evini onarmak isteyen ve uygun bir proje sunan kişiye de 200 milyon lira kadar kredi veriliyor. Gaziantep’te şu ana kadar hizç kimse kredi için başvuruda bulunmadı.
Tarihi eser niteliği taşıyan Antepevleri, Eyüpoğlu Mahallesi ve Gaziantep Kalesi mevkiinde bulunuyor. Kültür Müdürü Bekir Taş, SİT alanı içinde bulunan Antepevlerinin onarımını yapmak isteyen ev sahibine kredi imkânı verildiği onarımından sonra ev sahibini sürekli oturabileceği dikkat çekti. SİT alanı dışında kalan bölgelerde Antepevini yıkan kişiden sorumlu olmadıklarını belirten Kültür Müdürü Taş, şunlara yer verdi:
“SİT alanı ilan edilen bölgede Antepevini yıkan kişilere büyük ceza verilecek. Ancak ev sahibi uygun bir projeyle karşımıza gelirse, evini onarmasına ve hatta içinde oturmasına bile yardımcı oluruz. Şu ana kadar kredi talep erden olmadı. SİT alanı içinde olmayan ancak 70- 80 yıllık geçmişi olan Antepevlerinin yıkıldığını duyuyoruz. Adam yıktığı yere 3- 4 katlı ev yaptırıyor. Ama kerndi bölgemizde kesinlikle yıktırmayız.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *