ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Esnaf yönetime destek vermeli”

“Esnaf yönetime destek vermeli”
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.17
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.17

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Meriç, göreve geldikleri günden bu yana tüm bu olumsuzluklara karşı mücadele ettiklerini hatırlatırken, seçimi kaybeden Mehmet Sarıbal ile Ömer Yılmaz’ın bir grup partili ile gelerek kooperatifte zorla basın açıklaması yapmak istemesine tepki gösterdi. Meriç, yasadışı girişimde Valiliğin de yanıltıldığını ileri sürerek haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Halen 4 bin 150 ortakları bulunduğunu, bunların 2 bin 500‘ünün faal olduğunu ve kredi kullandığını ifade eden Meriç, icralık olan ortak sayısının ise 370’i bulduğunu belirtti. Göreve geldikleri günden bu yana kooperatifte meydana gelen yolsuzluklarla ilgili olarak yapılan tespitler doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, olaylarla ilgili olarak hazırlanan müfettiş raporlarının da Cumhuriyet Savcılığı’na ulaştığını ve soruşturma açıldığını bildirdi. Yönetim kurulu tarafından mağdur olan ortakların şikayetlerini yazılı olarak alıp bunları da Cumhuriyet Savcılığı’na bildirdiklerini söyleyen Meriç şöyle konuştu:

 “Şu anda yargı süreci başladı. Yönetim kurulumuzca yargıya müdahale olabileceği gerekçesiyle başka açıklama yapmayacaktır. Geçmişte kooperatifte meydana gelen usulsüzlüklerin neticesinde hem ortaklarımız hem de kooperatif mağdur olmuştur. Ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısına düşen ortaklarımız kooperatifte meydana gelen usulsüzlükler neticesinde mağdur edilmiştir. Halk Bankası ise hükümetin uygulamaya soktuğu ekonomik politikalar sonucunda esnaf ve sanatkarlarımızın içine düştüğü duruma hiç bakmadan icra takibine başlamıştır.

Halk Bankası halkın bankası olmalıdır. Ortaklarımızın içine düştüğü çıkmazdan kurtulabilmeleri için üzerine düşeni yapmalıdır. Temerrüt faiz oranları çok yüksek. Banka temerrüt faizlerinden vazgeçmeli. Tahsil etmiş olduğu temerrüt faizlerini de ortaklara geri ödemelidir. Kooperatif yönetim olarak bu konuda Halk Bankası yetkilileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Ortaklarımızın sorunlarına çözüm üretebilmek için sarf edilen çabalarımızın olumlu sonuç vereceği kanısındayız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *