ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep, küçük sanayinin eline bakıyor!

Gaziantep, küçük sanayinin eline bakıyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.53
7 bin kişinin istihdam edildiği tamir atölyelerinde iş oranı yüzde 30’ların altına düşmek üzere… İpek Yolu’ndan geçen ağır tonajlı araç sayısı düştüğü için atölyeler kazanamıyor, esnaf da şehir içinde harcama yapamıyor
Tır, kamyon ve tanker gibi araçların bakım ve onarımının yapıldığı KÜSGET’te tamir atölyelerinin çalışma kapasitesinin yüzde 30’u altına düşmek üzere olduğu bildirilerek,bu bölge ekonomisinin tüm şehir esnafının etkilendi kaydedildi. Beş ay içinde 17 tamir atölyesinin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda kaydını sildirdiği belirtilirken KÜSGET’te 600 tamir, atölyesi, kaportacı ve oto elektrikçisi bulunuyor.
Körfez Krizi’nden bu yana aylar geçtikçe İ pek Yolu’nu kullanan ağır tonajlı araçların sayısının düşmesi, küçük sanayideki tamir atölyelerini zor durumda bıraktı. Bölgedeki atölyelerde çalışan işçi sayısının 10 binden 7 bine düştüğünü söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ökkeş Özpolat, sanayi esnafının işsizlik krizinden tüm Gaziantep’in etkilendiğini söyledi. Daha önce sanayiye bakım ve onarım için giren ağır tonajlı araç sayının 2500 olduğun hatırlatan Özpolat, şöyle dedi:
“şimdi bu rakam 750 dolayına düştü. Tır, kamyon ve tanker sayısı tanker sayısı sürekli düşüyor. Sanayideki esnaf kazanamazsa, bakkal da, market de hatta berberler bile kazanamaz. 3 yıldan beri sanayide çalışma oranı düştü, işyeri kapanmaları arttı. İşçi sayısı da çok azaldı. Kapanan yerleri kimse de satın almıyor. Kriz’den önce atölyelerin önüne araçlar sığmazdı”


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *