ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Göçün fazla olması başarıyı düşürüyor…

Göçün fazla olması başarıyı düşürüyor…
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
İlköğretimde öğrenci başarısı zikzaklar çiziyor

İlköğretimde öğrenci başarısı zikzaklar çiziyor
Gaziantep, yılda 30 bin kişinin göç etmesiyle ülke nüfus artışının iki katı hıza sahip, kalabalık bir şehir. Hızlı nüfus artışına karşılık sunulan hizmetlerin sınırlı olması aksamalara yol açıyor. Bu aksaklıklar en fazla eğitim hizmetlerini olumsuz etkiliyor.
İl genelinde 253 bin 246 öğrenci eğitim görürken, nüfus artışına ve göçlere bağlı olarak öğrenci başarı grafiği de iniş- çıkışlar çiziyor. Köyden kente göçün çok hızlı olduğu şehrimizde özellikle ilköğretimde öğrenci başarısı sürekli değişen bir seyir izliyor. Geçtiğimiz yıl ilköğretimde öğrenci başarı oranı 90.8 olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu oranın bir önceki yıl yüzde 88.7 olarak gerçekleştiğini ve düzenli bir başarı grafiği izlenemediğini dile getiriyorlar.
Halen ilimizde 179 bin 882 ilkokul öğrencisi, çoğu bölgede 60 -70 kişilik kalabalık sınıflarda eğitim görüyor. Geçen yıl başarı oranının yüzde 90.8 olarak gerçekleşmesine rağmen bu yıl başarı oranında bir düşme beklediklerini belirten yetkililer, “şehir nüfusuna her yıl dış göçlerle birlikte 30 bin kişi katılıyor. Köyden kente bu kadar çok göçün olması her alanda olduğu gibi eğitim hizmetlerinde de sorunlar yaratıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *