Güneydoğu birliğinin 5 Mayıs 2000 tarihinden sonrasına ait 9 trilyonu ana para, 2 trilyonu faiz olmak üzere 11 trilyon lira borcu bulunduğunu ifade eden Salman, sözlerini şöyle sürdürdü: “işçi ve personel sayısını düşünmemize karşın aylık işletme giderimiz 120 milyar lira dolayında. Diğer yandan borcumuz olan 9 trilyona karşılık ayda 125 milyar lira faiz ödüyoruz. Hem 9 trilyon lira borçtan kurtulmayı hem de çiftçimize hizmet etmeyi hedefliyoruz.
9 trilyon lira borçtan kurtulmamız olanaksız değil. 3 trilyon liraya arsa sattık. Ambarlarımızda kırmızı biberimizin ve kırmızı kabuklu Antep fıstığımız var.”
Salman, tahsis edilmekle birlikte henüz kullanmaya başlamadıkları hazine kredisi ile aktif ve verimli kampanyalar gerçekleştireceklerini, elde edecekleri gelirle borç yükünden kurtulacaklarını bildirdi.
İlk kampanya döneminin ardından Güneydoğubirliği borç batağından bütünüyle kurtarabileceklerine inandıklarını vurgulayan Salman, açıklamasını şöyle tamamladı: “64 yıllık geçmişi bulunan bir kuruluş olan Güneydoğu birliği yeniden yapılandırarak bugün içinde bulunduğu tüm olumsuzluklardan kurtarma çabası içindeyiz ve bunu başarmak zorundayız.
Geçmişte çiftçiyi memnun edemediği gibi hazinenin sırtında kambur olan Güneydoğu birlik çalışmalarımız sonucunda bambaşka bir kimlik kazanacak. Güneydoğu birlik ekonomik faaliyetlerini kendi kaynağıyla yürütme yanında üretici için en büyük destek ve güvence olacak bir başka ifadeyle kuruluşundaki misyonunu yeniden üstlenecek”