ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hastane üzerinde dönen oyunlar

Hastane üzerinde dönen oyunlar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Bayındırlık ve İskan’ın SHP’li Müdürü Zekeriya Evran, ANAP’lı müteahhit Namık Taşar’ın elinen ek polikliniğin yapımını aldı... inşaat şimdilik durdu. Gözler, ihaleyi alacak müteahhitte
Devlet hastanesi’nin 260 yataklı ek polikliniğinin inşaatı yılan hikayesine döndü. Bayındırlık ve iskan müdürü Zekeriya Evran, polikliniğin müteahhiti ANAP Şahinbey İlçe Başkanı Namık Taşar’ın elinden inşaatı gerekçe göstermeden aldı. Böylece 1992’nin 11. Ayında teslim edilmesi gerekenek polikliniğin ne zaman Devlet Hastanesine teslim edileceği de “Allah” a kaldı.
Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, inşaatın geri kalan kısmının yapımı için yeniden bir ihale açacak.2 milyarlık bir işin kaldığı ek polikliniğin ihalesinin SHP’li bir müteahhite verileceği ileri sürülürken, Byındırlık ve İskan Müdürü Zekeriya Evran, “Taşar’dan ihaleyi aldık. Ama şu anda çalışma yapılmamasının nedeni hava şartlarından kaynaklanıyor” dedi.
Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vakıf Orhan da, bir an önce ihalenin yapılmasının vatandaşın lehine olacağını söyledi. Başhekim Orhan, “Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yetkilileri hastaneyi dolaşıp eksiklikleri tespit etmişler. Bana (Biz eksiklikleri tespit ettik. Şu kağıdı imzalayın yapalım) dediler. Ben kabul etmedim, “imzalamadım” diye konuştu.
Gaziantep Devlet Hatanesi ek polikliniğinin yapımının tamamlanması için Başhekim Vakıf Orhan yoğun çaba harcarken, “ ihale dizginlerini” elinde bulunduran Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün, ANAP Şahinbey İlçe Başkanı Namık Taşar’ın elinden aldığı inşatta çalışmalar durdu. Ek polikliniğin yapımı için yeniden ihale açılması beklenirken, ihaleyi kimin alacağıda merak konusu oldu.
İhaleyi SHP’li bir müeahhitin alacağı ileri sürülüyor. SHP’den millet vekili aday adayı olan Bayındırlık ve iskan Müdürü Zekeriya Evran, polikliniğin inşaatının devam etmesi için yeni bir ihale açılacağını söyledi. Evran, “poliklinik inşaatı hava şartlarından dolayı devam etmiyor. Pek yakında polikliniği teslim edeceğiz. İlgili bakanlıktanda para istedik” diye konuştu.
Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Vakıf Orhan da, ek polikliniğin geçtiğimiz Kasım ayında tesslim edilmesi gerektiğini, ancak inşaatın 2 aydır durduğunu söyledi. Orhan, “Kesin olarak bir şey bilmiyorum. Ancak 6 veya 7inci ayda teslim edeceklerini öğrendim. Taşar’dan ihale aldıktan sonra , Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yetkilileri polikliniği gezip eksikliklerin listesini hazırlamışlar. Bana kağıdı imzala dediler, imzalamadım. Eksiklikleri ekibimle benim gezip görmem gerekiyor dedim. Poliklinik tam bitmeden teslim almam mümkün değildir.
Gelişmelerden hiç haberim yok” dedi.
Ek polikliniğin inşaatına 1990 yılında 3,5 milyar keşif bedelle başlamıştı. Polikliniğin bugünkü birim fiyatlarla 15 milyar liraya mal olacağı bildiriliyor.
Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, ARTAŞ İnşaat Şirketi’nin elinden binanın yapımını aldı. Poliklinik inşaatına 1990 yılında başlanmıştı.
Yaklaşık 2,5 yıl önce temeli atılan ve bitme noktasına gelen Gaziantep Devlet Hastanesi ek poliklinik binasının yapımını kimin devam ettireceği merakla bekleniyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *