ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her gün iki kişi batıyor!..

Her gün iki kişi batıyor!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Geliri fazla olan işyeri, buna rağmen kapatılıyor.. iki ayda 134 esnaf iflas etti.. Geçen yıla oranla artış yüzde 11
Geliri fazla olan işyeri, buna rağmen kapatılıyor.. iki ayda 134 esnaf iflas etti.. Geçen yıla oranla artış yüzde 11
Esnaf va Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ökkeş Özpolat, son iki ayda 350 işyerinin açılmasına karşılık, 134 esnafın iflasa uğradığını söyledi. Özpolat, iflas edenlerin başında fırıncılar, kahvehaneler ve şoförlerin geldiğini belirtti.
Bir meslekte yetişmiş bir kişinin bile işini bırakmak zorunda kaldığını kaydeden Özpolat, “iflas eden şoför, berberlik bakkallık kasapta kahvehanecilik yapıyor. İflas etmemek için meslek değişikliği yapılıyor. Geçen yıl 1177 kişi iflas etmişti. Bu yıl daha artabilir” diye konuştu.
İşyeri battıkça, iflas ettikçe Gaziantep ekonomisi de iki adı hatta üç adım geriye gidiyor. Gaziantep ekonomisi de iki hatta üç adım geriye gidiyor. Ocak şubat aylarında çoğunluğunu kahvehaneci, şoförler ve bakkalların oluşturduğu 134 kişi iş terkinde bulunurken, geçen yılın aynı aylarında bu rakam 120 ye ulaşmıştı. İflastaki artış yüzde 11 olarak olarak gerçekleşirken, Gaziantep’te her gün 6 yeni işyeri açılıyor.
İflas edenlerin geliri fazla olan sektör dalları arasında olmasıda düşündürüyor. Daha çok küçük işletmelerin oluşturduğu iflaslara neden olarak, esnafın ertelenmeyen borçları ve belli bir seviyede tutulan krediler neden olarak gösteriliyor. Fırıncının bile iflas ettiğine dikkat çekilirken, Gaziantep’te Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ökkeş Özpolat, Güneydoğu’nun hatta Gaziantep’in can damarını küçük işletmelerin oluşturduğunu söyledi. Özpolat, son iki ayda 350 işyerinin açılmasına karşılık, 134 esnafın iflasa uğradığını söyleyerek, 21 esnafında iş değişikliği yapmak zorunda kaldığını kaydetti. İş değişikliği yapan esnafın iflasın eşiğinden dönen kişiler olduğuna işaret eden Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ökkeş Özpolat, “Biz elimizden geldiğince esnafa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama elimizden fazla bir şey gelmiyor. Çünkü o insanlar yeterince desteklenmiyor. Öncelikle şu prim borçları ertelensin dedik, ama olmadı. Bakkal, aldığı malın yerine yenisini koyamayacak duruma geldi” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *