ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hileli yaşama alıştık!

Hileli yaşama alıştık!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.09
67 fırının ekmeği eksik gramajlı, 19 fabrikanın unu bozuk derken şimdi de dondurmada hileli satış yapıldığı belirlendi
Şimdi de 117 dondurma numunesinden 22’si bozuk ve boya katkılı çıktı
Gaziantep’te esnaf kazancına kazanç katmak için hileli satışlardan bur türlü kurtulmak bilmiyor. Verilen kapatma ve para cezaları esnaf için caydırıcı olmaktan yine uzak alırken, dondurmalarda alınan numuneler bir kez daha hileyi ortaya çıkardı.
Çevre Sağlığı Şube Ekipleri’nin merkez ve kırsal bölgelerdeki 117 dondurma satıcısından aldığı numunelerden 22’si Standarta aykırı ve bol yabancı madde katkılı çıktı.
Sıcakların bastırmasıyla birlikte tüketimi artan dondurmaların sağlığa aykırı olup olmadığını tespit edilmesi konusunda çalışma başlatan Anakent Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, 117 dondurma satıcısı ve imalathanesinden dondurmaların 22’si üzerinde sahtekarlık belirlenirken, 14’ünde yabancı katkı maddesinin fazla olduğu görüldü. Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Kozbaş, “Bunları savcılığa vereceğiz. Hileli ürünü halkın sağlığını tehdit ediyor” dedi.
Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkileri, üç ay önce 67 pide fırınında eksik gramajlı ekmek, iki ay önce 19 Un Fabrikası’ndan bozuk ve rutubetli un bulunduğunu hatırlatarak, son olarak da dondurmada hilenin tespit edilmesiyle haksız kazancın yaygın hale geldiğini belirtiyorlar. Dondurmaların bakteriyolojik tahlilinin de yapılacağını vurgulayan Çevre Sağlığı Ekipleri, kırsal bölgelerde ve seyyar olarak satılan dondurmaların alınmamasını istediler. 67 pide fırınına 2’şer milyon 19 un fabrikasına da 1,5’ar milyon lira para cezasının verildiği belirtiliyor.







Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *