ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnşaat malzemeleri rekora gidiyor 10 aylık fiyat artışı yüzde 85

İnşaat malzemeleri rekora gidiyor 10 aylık fiyat artışı yüzde 85
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.50
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.50
Müteahhidin tercihi ucuz ve kalitelisini düşünen yok
İnşaat malzemelerinin enflasyon karşısında sürekli fiyatının artırması müteahhitler ve satıcıları ekonomik yönden sıkıntıya sokuyor. Tabii bu arada ucuz ve kalitesiz malzemeyle yapılan inşaatların oluşturduğu tehlike, bu yapılarda oturacak can güvenliğini tehdit ediyor.
Müteahhitin ucuz mal neredeyse oradan alışveriş ettiğini dile getiren külte, bu arada arlığı malın kalitesine dayanıklılığına bakmadığını belirtiyor. İnşaatı ucuza mal etmek düşüncesiyle davranan müteahhitlerin, iki kuruş fazla para kazanmak için yüzlerce insanın hayatını tehlikeyi attığını vurgulayarak, inşaat malzemelerinin tamamına TSE zorunluluğu getirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Enflasyondan en fazla etkilenen ürünler arasında inşaat malzemelerinin bulunduğunu belirten inşaat malzemelerinin satıcısı Beyhan Külte geçtiğimiz on ay içinde malzemelerin yüzde 85 zamlandığını aylık artışın ise yüzde 8 olduğunu ifade etti. Fiyatların sürekli olarak artmasını satışları düşürdüğünü durgunlaştırdığını kaydeden külte “ fiyatları sürekli olarak artması karşısında müteahhitler ucuz olsun diye kalitesiz mala ilgi gösteriyorlar bizde müşteri hangi malı alıyorsa ondan getiriyoruz. Yaz aylarında canlı olan işler havaların soğuması yüzünden tamamen durdu. İnşaatlar mevsime bağlı işler olduğu için sezonluk çalışıyoruz ancak fiyat artışı yaz sezonunda da işlerimizi aksatıyor. Kaliteli mal getiriyoruz elimizde kalıyor zarar ediyoruz. Ucuz olanı bile istediğimiz gibi satılmıyor. Üstelik piyasada bu işi yapan pek çok dükkân var ve hiçbir denetleme kontrol yok. Herkes istediği fiyattan satıyor. Haksız rekabet nedeniyle iflasın eşiğine gelen dükkânlar var. Malını daha çok satmak için bazı dükkânlar piyasanın altında fiyat veriyor” diyerek işlerin kötü gitmesinden yakındı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *