ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşçinin yurt dışı hayali söndü!..

İşçinin yurt dışı hayali söndü!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.26
İş ve İşçi Bulma Kurumuna başvuran 5 bin 200 kişiden hiçbiri yurt dışına gönderilemedi… halen 7 bin kişi sırada bekliyor
İş ve İşçi Bulma Kurumuna başvuran 5 bin 200 kişiden hiçbiri yurt dışına gönderilemedi… halen 7 bin kişi sırada bekliyor
Gaziantep’te özellikle Körfez Krizi’nden sonra yurt dışında çalışmak için İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürlüğü’ne başvuranların çok fazla olduğu, ancak hiç birinin de işe gönderilmediği bildirildi. Başvuranların çoğunun fabrika ve inşaat işçisi ile kalifiye eleman oldukları kaydedilirken, hepside Irak ve Suudi Arabistan’da çalışmak istiyorlar.
İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 1991 yılında yurt dışında çalışmak için 10’nu kadın 5 bin 39 kişi başvuruda bulunurken, geçen yıl yurt dışına gitmek için 6’sı kadın 328 kişi müraacat etti. 1991 yılında başvuranların hiç biri yurt dışına gönderilmezken, geçen yıl isi kendi çabası veya akrabalarının aracılığı ile iş bulan 262 kişinin işlemi yapıldı. Bu kişiler başta Arap ülkeleri olmak üzere Almanya, Hollanda, İsveç ve Avusturya’ya gönderildiler.
İşçinin resmi kanallar ile yurt dışına gitme hayali sönerken, kaçak olarak yurt dışında çalışma son bir umut olarak görülüyor. İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürlüğü yetkilileri, yurt dışından işçi talebi gelmediği için başvuruların düştüğünü söylediler. Halen yurt dışında çalışmak için sırada bekleyen 7 bin kişinin olduğunu dikkat çeken yetkililer, “Yurt dışına gitmek isteyenlerin çoğu fabrikada çalışan kalifiye eleman” dediler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *