ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaçak et yediriliyor!

Kaçak et yediriliyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.42
Et-Balık Kurumu zor günler yaşıyor. Kaçak kesimlerin önüne geçilemezken, kasapların aralarında anlaştığı ileri sürüldü. Gövde etin üzerine sahte damgası vuruluyor
Gaziantep Et-Balık Kurumu Et Kombinası Müdürü Mehmet Zeki Rıdvanoğlu, belediyeye yaptıkları tüm uyarılara rağmen kaçak kesimin önüne geçilemediğini kentin günlük ihtiyacını olan 1000 koyundan 400’ünün, kaçak kesilerek halka sunulduğunu söyledi. Rıdvanoğlu, kasapların aralarında anlaşarak Körkün Bölgesi’nde kaçak kesim yaptıklarını da öne sürdü.
Sağlıksız şartlarda kesimi yapılan ve hasta olup olmadığı bilinmeyen hayvanların kesilmesinin umursamazlık olduğunu söyleyen Et-Balık Kurumu Müdürü Mehmet Zeki Rıdvanoğlu, zabıtanın görevinin yeterince yapmadığını, kasapların Et-Balık Kurumu damgasını sahte olarak yapıp, gövde etin üzerine vurduklarını söyledi. Kaçak kesimlerden kurumun büyük zarara uğradığını vurgulayan Mehmet Zeki Rıdvanoğlu, her damgalı etin kaçak olmamamsının mümkün olmadığını belirterek, şu görüşleri dile getirdi:
“Kentin günlük ihtiyacını 1000 koyun ve 60 sığının eti karşılıyor. Kaçak kesimlerinin önüne geçilmesi için Valiliğe de yazı gönderdik. Ancak Körkün Bölgesi’nde aralarında anlaşılan kasapları kaçak kesim yapıyorlar. Her gün 400 tane koyun kesiliyor. Vatandaşa kaçak et yediriliyor. Bunun sağlıklı olduğunu nereden bileceksiniz? Hayvan öldükten sonra da kesilmiş olabilir. Bizim kurumun damgasını sahte olarak yapıp gövdenin üzerine vuruyorlar. Belediye ekipleri görevlerini tam yapsalar bu sıkıntımız olmaz. Kaçak etin kesimi mutlaka önlenmeli. Sağlık yönünden konu büyükm önem taşıyor”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *