ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kısır ilkokul çocuklarını devlet tedavi ettirecek!..

Kısır ilkokul çocuklarını devlet tedavi ettirecek!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.26
7 yaşındaki 505 ilkokul öğrencisi kısır çıktı
7 yaşındaki 505 ilkokul öğrencisi kısır çıktı
Gaziantep’te sağlık taraması yapılan okul sayısı 49, sınıf sayısı ise 275’e ulaşırken, 505 öğrencinin testislerinde rahatsızlık bulunduğu ve kısır oldukları öğrenildi. Bu öğrencilerin tedavilerini devlet üstlenirken, geçen yıla oranla artışın yüzde 80 dolaylarında olduğu bildirildi. Öğrencilerin yaşının ilerlemeden tedavilerinin yapılması ile kısırlığın önlenebileceği belirtildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Eğitim Merkezi’nden alınan bilgiye göre, 4 ay içinde ilkokul 1. sınıfta 14 bin 805 öğrenci sağlık taramasından geçirildi. Bunların yüzde 3,8inde inmemiş testise rastlanırken, geçen yıla oranla artış kaydedildi. Kısır kalma tehlikesi geçirdiği öğrenilen öğrencilerin tedavisinin devlet tarafından yapılacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Sait Çiftdoğan, bu öğrencilerin gerekli sağlık kuruluşlarına sevkinin yapıldığı belirtildi.
Bu arada 663 öğrencide ise akciğer hastalığını içeren bronşit ve nefes darlığına rastlandı. 9 öğrencide kansızlık tespit edildiğini bildiren Sağlık Eğitim Merkezi yetkilileri, yıl sonuna kadar 43 bin öğrencinin sağlık taramasından geçirileceğini, şu ana kadar 8 bin 139 öğrencinin devlet tarafından tedavisinin sürdüğünü bildiriyorlar.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *