ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kivi yemek lüks olmayacak

Kivi yemek lüks olmayacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Gaziantep ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sekiz ilin tarım, sanayi, ticaret, sosyal ve ekonomik alandan kalkınmasını sağlayacak olan GAP’ın devreye girmesiyle, özellikle ilimizde sulu tarım ile birlikte tarım ürünlerinde büy
Gaziantep ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sekiz ilin tarım, sanayi, ticaret, sosyal ve ekonomik alandan kalkınmasını sağlayacak olan GAP’ın devreye girmesiyle, özellikle ilimizde sulu tarım ile birlikte tarım ürünlerinde büyük değişiklik meydana gelecek.
Gap’ın hizmete girmesiyle Gaziantep’te 132 bin hektarlık alanın sulu tarıma açılacağını belirten yetkililer, böylelikle ilin tüm tarım arazisinin yüzde 28’inin sulanabileceğini ifade ettiler. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte bugüne kadar tahıl, hububat, bağcılık ve Antepfıstığı yetiştiren üreticinin pamuk ve ikinci ürün olarakta soya mısır ekimine yöneleceği kaydedildi.
Ekim alanlarının artmasıyla tarım ürünlerindede artış meydana geleceğini belirten yetkililer, tohumluk ve gübre kullanımınında buna bağlı olarak artacağını, bu nedenle üreticiye kaliteli ve ucuz girdi sağlanması için çözümlerin bugünden hazırlanması gerektiğini vurguladılar.
GAP’ la birlikte sulu tarıma geçildiğinde, bugün tarım ürünlerinin en önemli zararlısı olan süne’ninde nemden etkilenip kendiliğinden yok olacağı kaydedilerek, bugün lüks olarak kabul edilen ve vitrinlerde seyredilen ve halen deneme üretimleri devam edilen kivi, ananas ve Trabzon hurması gibi meyvaların da bölgemizde yetişeceği ifade edildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *