Tüm Emekli Sendikası Başkanı Fethi Yıldırım, sağlık hizmetlerinin birleştirilmesinin emeklilerin ve vatandaşın dertlerine deva olmaktan çok çileye dönüştüğünü vurgularken, “Yasayı çıkardılar ve hizmetleri birleştirdiler. Bunu yaparken gerekçeleri halkın kuyruk çilesini bitirip insanca sağlık hizmeti almasını sağlamaktı. Ama uygulama düşünce kadar güzel değil. Şimdi sistem daha da karışık ve kuyruk çilesi her gün artıyor. İnsanlarımız insan haklarına uymayacak kadar kötü sağlık hizmeti almaya mecbur bırakılıyor. Zaten hasta olmayan bir vatandaş o sıraya girdiği zaman hasta olur. Saatlerce bekleyip derdine derman bulamayan insanlar var. Bu düzenleme hastanın hiçbir sağlık sorununa çare olmadı. Çünkü halkın gerçeklerinden uzak” dedi.
Hastaya müşteri gözüyle bakılıyor
Doktorların vatandaşa hasta değil müşteri gözüyle baktığından yakınan Yıldırım, “Hasta Anayasal hakkı olan sağlık hizmetini alan bir yurttaş olarak görülmüyor. Tamamen müşteri mantığıyla davranılıyor. Nasıl olur da bu insanı yıldırırım ve muayenehaneme getirebilirim diye düşünülüyor. Muayeneye gittiği zaman vatandaştan 60 milyon ücret alınıyor. Dünyanın hangi yerinde böyle sağlık hizmeti var? İnsanların sağlık güvencesi olmasına yıllarca bu ülkeye hizmet vermesine rağmen vatandaş muayene ücreti ödemeye mecbur bırakılıyor diye konuştu
Bir doktora 115 hasta düşüyor
Yıldırım bir doktora 115 hastanın düştüğü ortamda sağlık sorunlarının çözümleri demeyeceğini vurgularken doktorun 34 saat içerisinde bu kadar insanın derdini sorunlarını dinlemesi ve çözmesi bekleniyor. Bu mümkün değil. Böyle olunca da doktor hastanın yüzüne bile bakmadan neren ağrıyor şikayetin nedir gibisinden sorular sorup yüzeysel olarak ilaç yazıyor. Doktoru hastanın yüzüne bakmadığını görüyorum. Çünkü bakması mümkün değil. Bir doktora bu kadar hasta düşebilir mi? Bu kadar sağlıksız şartlarda vatandaş sağlık hizmeti bekliyor. Ama bunun gerçekleşmesi mümkün değil.