ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Laik değilim, tarikatlara da saygım var”

“Laik değilim, tarikatlara da saygım var”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Parti kurma çalışmalarına hız kazandırmak amacıyla Güneydoğu turuna çıkan Aydın Menderes, son durağı olan Gaziantep’te bazı temaslarda bulundu. ANAP Gaziantep eski Milletvekili Hasan Tanrıöver’i yanından ayırmayan Aydın Menderes, kişilerin lai
Parti kurma çalışmalarına hız kazandırmak amacıyla Güneydoğu turuna çıkan Aydın Menderes, son durağı olan Gaziantep’te bazı temaslarda bulundu. ANAP Gaziantep eski Milletvekili Hasan Tanrıöver’i yanından ayırmayan Aydın Menderes, kişilerin laik olamayacağını, laikliğin devlete mahsus olduğunu söyledi. Menderes, kuracakları partinin iktidar iddiasını taşıyacağınıda vurguladı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın Menderes yalanı siyasetin sermayesi yapmayacaklarını, bu yılın sonbaharında partilerini kuracaklarını belirtti. Partilerinin ismini belirlemediklerini söyleyen Aydın Menderes, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Hasan Celal Güzel’in kendisine birlikte çalışma teklifinde bulunduğunu kaydetti. Menderes, “Beni ziyarete geldi. Birlikte çalışalım dedi. Ama ben parti kuracağımı söyledim. Kendisine teşekkür ederek, teklifini geri çevirdim. Hedefimiz bağımsız çizgi izlemektir” diye konuştu. Aydın Menderes, “Laik misiniz, tarikata üyeliğiniz var mı?” sorusuna şu karşılığı verdi.
“Kesinlikle laik değilim. Din ve devlet işlerinin ayrılması devlete mahsustur. Kişi laik olamaz. Devletin laikliği olabilir. Her insanın inancının olup olmaması kendisine bağlıdır. Tarikatlara mensup değilim. Bu gün kurulu bir çok tarikat vardır. Bunların hepsine de saygılıyım”
Sağda bir çok partinin olmasına rağmen, hiç birinin de iktidar iddiası yaşımadığını ileri süren Aydın Menderes, ANAP’tan istifa eden 16 milletvekili ile görüşmediğini söyledi. ANAP ile işbirliğine girmeyeceğini söyleyen Aydın Menderes, “Onların sadece adı muhalefet. Muhalefet yapamıyorlar. Kendilerinden hiçbir atılım olmazsa bu koalisyon hükümeti 1995’e kadar milletin başında kalır. Biz sağ partilerin alternatifi olacağız” diye konuştu.
Ülkede son günlerdeki gelişmeleride değerlendiren Aydın Menderes, cezaevlerindeki firar olaylarına iktdar ve muhalafet ayrımı yapmadan TBMM’in el koyması ve soruşturmayı yürütmesi gerektiğini söyledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *