ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Memur yollara döküldü

Memur yollara döküldü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.11
Maliye, TEK, SSK, İller Bankası, Belediye çalışanları ve öğretmenler de zammı protesto etti. Postanede toplanan ve Ankara’ya telgraf çekmek isteye öğretmenler tarafından dağıtıldı
Hükümetin memur maaşlarına yaptığı zamma karşı yapılan eylemler bütün yurtta olduğu gibi şehrimizde de yayılıyor.
Maaşlara yapılan yüzde 8–12 oranındaki zam, memurlar tarafından kabul edilemez olarak değerlendiriliyor. Maaşlara yapılan zammı yetersiz bulan Maliye, , TEK, SSK, İller Bankası, Belediye memurları dün protesto gösterisi yaptı. Gösterilere, polis tarafından müdahale edilmedi ve herhangi bir taşkınlık çıkmadı. İller Bankası 10. Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 30-40 kadar memur, ise zamları maaş bordrolarını yakarak protesto etti.
Eğitim-İş Sendikası tarafından zamları protesto amacıyla düzenlenen telgraf çekme eylemi yarıda kaldı. Hürriyet caddesi üzerinde bulunan PTT binasından toplanarak zamları protesto etmek isteyen 100 kadar öğretmen polis tarafından dağıtıldı.
Bütün yurtta olduğu gibi şehrimizde de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların, maaşlara yapılan zamlarını protesto yapılan zamlarını protesto eylemlerini gittikçe yayılıyor.
Devletin verdiği yüzde 120 oranındaki zam, memurlar tarafından sadaka olarak değerlendiriliyor. Açıklanan zam oranının enflasyonun çok altında kaldığını söyleyen memurlar, insanca yaşabilecek bir ücret istediklerini söylüyorlar.
Maliye, Belediye, İller Bankası, SSK ve TEK’de çalışan memurlar, dün protesto eylemlerini sürdürdüler. İller Bankası 10. Bölge Müdürlüğü’ne 30-40 kadar memur, maaş bordrolarını yaktı. İller Bankası Bölge Müdürlüğü binasının önünde toplanan memurlar, açıklanan zam oranlarının komik olarak değerlendirdiler.
Defterdarlık ve vergi dairelerinde çalışan memurlar öğleye kadar mesai yapmadılar. Sabah mesainin başlaması ile maliye binası önünde toplanan memurlar, alkışlarla zamları protesto ettiler. Memurlar, “Sadaka değil, toplu sözleşme istiyoruz” diye slogan attılar. SSK işçileri ise, Hürriyet Caddesi’nden Vilayet’e kadar bir yürüyüş düzenlediler.
Belediyelerde çalışan memurlar ise, yakalarına “sadaka değil, toplu sözleşme istiyoruz” yazılı kokart takarak tepkilerini dile getirdiler. İpek Yolu üzerinde bulunan TEK Dağıtım Müessesi’nde çalışan 150 kadar memur ise, dün işbaşı yapmadı. TEK binası önünde toplanan memurlar oturma eylemi yaparak ve alkış çalarak zamları protesto ettiler.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *