ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Novler: “Antepfıstığında alfotoksin yok”

Novler: “Antepfıstığında alfotoksin yok”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.13
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.13
İngiliz bilim adamı Antepfıstığı üzerinde araştırmalar yapıyor
Rotary Kulübü’nün haftalık toplantısının konuğu olan İngiliz Kimyager Martin Novler, Antep Fıstığı üzeride araştırmalar yapıyor. Novler, “Fıstığınızı rahatlıkla ihraç edebilirsiniz” dedi.
İngiliz Kimyager Martin Novler, zehirli olarak bilinen alfatoksinin, Antepfıstığı’nda bulunup bulunmadığını araştırıyor. Gaziantep Rotary Kulübü’nün 508. toplantısına katılan Novler toplantıda yaptığı konuşmada, yaptığı araştırmalar sonunda, Antepfıstığı’nda bu maddeye rastlanmadığını söyledi.
Alfatoksinin karaciğer kanseri yapan kimyasal maddeler arasında yer aldığını söyleyen Novler, Avrupa Topluluğu ile Japonya ve Norveç’in bu maddeyi ölçülebilir en düşük düzeyde tutmaya çalıştığını söyledi. Novler, “Türkiye’de yaptığım araştırmalar sonunda, ihraç edilen gıda maddelerinde alfatoksine rastlamadım” diye konuştu.
Antepfıstığı üzerinde de bu maddeyi araştırdığını söyleyen İngiliz Kimyager Martin Novler, “Antepfıstığı’nda Alfatoksin’e rastlamadım. Bu maddenin olmaması sevindirici bir olay. Fıstığınızı güvenle ihraç edebilirsiniz” dedi. İngiliz Kimyager Martin Novler, Gaziantep’te alfatoksin ölçümleri için bir laboratuar kurulması gerektirdiğini sözlerine ekledi.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *