ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okanlar’ın imar değişikiliği 15’e karşı 16 oyla kabul edildi

Okanlar’ın imar değişikiliği 15’e karşı 16 oyla kabul edildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Şehitkamil Meclisinde Belediye başkanının bir oyuyla,15’e karşın 16 oyla kabul edilen kask artırımı konusundaki karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın onayına sunulacak.
Cela Doğan onaylayacak mı?..
Şehitkamil Meclisinde Belediye başkanının bir oyuyla,15’e karşın 16 oyla kabul edilen kask artırımı konusundaki karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın onayına sunulacak. Doğan’ın, kararı onaylayıp onaylamayacağı merakla beklenirken, DYP’li ve SHP’li meclis üyeleri konuyu mahkemeye götüreceklerini söylediler.
Şehitkamil Belediye Meclisinde uzun süredir görüşülmeyi bekleyen ve DYP grubu yanında, SHP’li meclis üyeleri arasında da görüş ayrılıklarına yol açan İbrahimli bölgesi’ndeki Okanlar’a ait imar tadilatı isteği tek oy farkıyla kabul edildi.
DYP grubunun tümünün, SHP’li meclis üyelerinden Faruk Balık, Mehmet Özmen, Ahmet Karalar ve Tekin Aytekin ile ANAP’lı M.Selçuk Karslıgil’in red oyuna karşılık 16 kabul oyuyla Okanlar’ın, İbrahimli Bölgesi’ndeki arazilerinin kaks artırımı kabul edildi. İmar komisyonu tarafından hazırlanan raporda, kaks artırımın 2’ye çıkarılması istendiği, ancak söz konusu alanın şehrin hava sirkülasyonunu sağlayan önemli bir yer olduğu bu nedenle isteğin 1.80 olarak kabul edilmesinin uygun olduğu belirtildi. Hazırlanan rapor SHP’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi.
Muhalefetin tepkiyle karşıladığı ve eleştiri alan komisyon raporuna aynı zamanda SHP’li üyelerin bazılarıda karşı çıkarak red oyu kullandı. Söz konusu alanda kaksın arttırılmasının 87 bin metrekare olan alana 30 bin metrakare, 650 olan konut sayısını da 450 artırarak arsa sahiplerine ek bir rant sağladığını söyleyen 15 meclis üyesi, “kamuoyunda çeşitli kesimlerde belediyenin, başkanının ve meclis üyelerinin bu işten çıkar sağladı yönünde söylentiler olduğunu, isteğin kabul edilmesinin de bu söylentileri doğruladığını” belirterek, öneriyi reddetti.
Meclis toplantısında ayrıca Değirmiçem’de yaptırılan parka Uğur Mumcu, Cinderesi’ndeki parka da Orgeneral Eşref Bitlis Dostluk parkı isimlerinin verilmesi kabul edildi.
Gündemde yer alan diğer konularla ilgili komisyon raporları hazır olmadığı için görüşülemeyen meclis toplantısı 26 şubat’ta yeniden toplanmak üzere sona erdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *