ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ortadireğin eti “Kuş” a döndü

Ortadireğin eti “Kuş” a döndü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.09
Yüksek et fiyatları karşısında iş krizine giren marketler, ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan orta direk için tanesi 7500 lira olan Burcun etinin satışına başlandı
Et fiyatları ile baş edemeyen Gaziantepli, “kuş” eti yiyecek. Yağsız koyun etinin kilosunun 70 bin, az yağlı koyun etinin kilosunun ise 65 bin lira olduğu Gaziantep’te marketler Bıldırcın eti satmaya başladı. Tanesi 7 bin 500 liraya verilen Bıldırcın etinin özelilikle restaurant ve lokantalar tarafından satın alındığı bildirilirken, uzmanlar, bıldırcın etinin vücuttaki vitamin ve mineral eksikliğini tamamlandığını söylediler.
Özel olarak hazırlanmış paketlerde muhafaza edilen Bıldırcın eti, şimdilik et satışlarıyla aynı düzeyde gidiyor. Çok lezzetli olduğu bildirilen bıldırcın etine Gazianteplilerin alıştığını söyleyen market sahipleri, büyük bir taleple karşılaştıklarını belirtiliyorlar. Bıldırcının koyun etinden daha karlı olduğu ve etin özel kutularda 45 bin liraya verildiği bildirildi.
Bıldırcının küçük olmasına rağmen ekonomik olduğu ve vitamin eksikliğine karşı uzmanların önerdiği gıdaların başında geldiği bildiriliyor. 15 santim boyundaki Bıldırcının eti ile çeşitli yemeklerin yapıldığını söyleyen marketçiler, “Denemek için alanlar bir daha geliyorlar. Bıldırcınlar İskenderun’dan getiriliyorlar. Böbreklerinde taş olanlar tanesi 1000 liradan satılan bıldırcın yumurtası da alıyorlar” dediler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *