ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Oylum Höyük’te kazı çalışmaları yeniden başladı

Oylum Höyük’te kazı çalışmaları yeniden başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.11
Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürü Engin Özgen tarafından 1986 senesinde başlatılan Oylum Höyük kazısı, Prof. Özgen’in Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne atanmasıyla yavaşlatılmıştı.
Höyük’ün bu seneki bütçesi yapılırken, kazının devamı konusunda karar alındı ve kazıyı Prof. Özgen’in başkanlığında eşi, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi İlker Özgen ile Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi İngiliz Arkeologun yürütmesine karar verildi.
İlknur Özgen ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencilerinden oluşan heyet geçtiğimiz günlerde, Kilis’e gelerek kazıyı yeniden başlattılar. Bilgi almak için kendisiyle görüştüğümüz İlknur Özgen, “Höyük çok büyük, bu yıl da değişik birkaç yeri kazmak istiyorum. Ancak, höyüğün bir hava fotoğrafının olması şart… O nedenle İngiliz Arkeoloji Enstitüsünden kazılar için kullanılan balonu istedik. Sırf kazı fotoğrafları çekmek için yapılan bu balon bize höyüğü daha ili tanımamız ve kazıyı daha sağlıklı ve çabuk yapabilmemiz için güzel fotoğraflar çekecek” dedi. Oylum höyük kazısı zaman zaman Prof. Dr. Engin Özgen’in katılımıyla Ağustos ayı sonuna kadar sürecek.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *