ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Oyunlar aynı figüranlar farklı

Oyunlar aynı figüranlar farklı
YAYINLAMA: 13 Mart 2026 / 12.10
GÜNCELLEME: 13 Mart 2026 / 12.10

İşsizliği, yolsuzluğu ve yoksulluğu önlemek vaadiyle halka duygu sömürüsü yapıp iktidara gelen AKP Hükümeti’nin de kendinden önceki sistem partileri gibi halkın sorunlarına yönelik bir çözüm üretemediğini söyleyen Özgürlük ve Dayanışma Partisi il Sekreteri Şaban Pala, “AKP, işsizliği, açlığı, yoksulluğu, hortumculuğu, talanı, önleyici değil, bunlardan beslenen bir siyasi yapıdır” dedi.

Sorun partilerde değil sistemdedir

“Sorunun Ak ya da kara parti olması değil, sorun sistem sorunudur” diyen Pala, “Dünyada ve ülkemizde sistem kapitalist sistemdir. Bu sistemin içinde olan kişi, kurum, ya da partilerin hepsi sistemin bünyesinde var olan hastalıklarından kurtulmak zorundadır, ancak ne yazık ki mevcut süreçte kurtulunması mümkün değildir. AKP’de bundan önceki sistem partileri gibi sisteme hizmet ediyor. Hatta biraz daha ileri nokta tespit edilirse, küresel dünyanın saldırgan, yayılmacı, yok edici ruhunu temsil eden ülkeler başta olmak üzere emperyalist güçlerin taşaronu durumundadır” diye konuştu.

AKP çok yüzlü siyaset izledi

AKP Hükümetinin halkın, milliyetçi, mezhepçi özellikle de dini duygularını sömürerek oy aldığını, ancak halka yönelik çalışmalar yerine var olma nedenleri olan ülkelerin istekleri doğrultusunda politika üret tiklerini söyleyen Pala, “AKP işsizliği, açlığı. yoksulluğu, hortumculuğu, talanı, önleyici değil, bunlardan beslenen bir siyasi yapıdır. Ancak bu yüzlerini, bu yapılarını gizlemek için bazen milliyetçi, bazen dinci, bazen mezhepsel ya da buna benzer duyarlılıkları öne çıkararak halktan oy istedi ve aldılar. Bunlar halkın dini duygularını önde tutarak insanlara aş, iş ve iman vaad etmişlerdir. Bunların imanları sadece ve sadece paradır. Tanrı ile ilgileri en son gelir. Halkla ilgileri ise sadece ve sadece duyguları sömürüden ibarettir” şeklinde açıklama yaptı.

Ülkeyi parçalamaya yönelik bir saldırıdır

Danıştay'a yapılan saldırının iktidar muhalefet çatışmalarının ötesinde ülkeyi parçalamaya yönelik yapılan bir saldın olduğunu düşündüğünü söyleyen Pala, Türkiye dün yanın yumuşak kamı olan Ortadoğu'nun stratejik önlemde en önemli ülkesidir. Ortadoğu’da hakimiyet savaşı veren güçlerin Türkiye'yi istedikleri yere oturtmadan başarılı olma şansları yoktur. Bu nedenle malum ülkelerin gizli servislerinin cirit attığı her türlü oyunun oynandığı bir ülke konumundadır. 12 Mart, 12 Eylül, Susurluk ve aydın cinayetleri. Danıştay’a yapılan saldırı da bu olayların sonucu gelişen, ancak figüranları aynı olan bir sonuçtur” diye konuştu.

AKP, istikrarsızlığı tersine çevirecek yapıdan yoksun

Pala, “Bu ve buna benzer olayların yaratıldığı ortamlarda amaç ülkede bir kaos yaratmaktır. Ülke istikrarsızlığa ve kaosa sürüklendiğinde ne yazık ki onlar için sonuç o zaman alınacaktır. Mevcut AKP ve benzer sistem partilerinin bu oyunları bozacak yapı ve anlayışları yoktur. Ancak AKP, bu yapıların bir piyonu olabilir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *