ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Petrol umudu söndü!..

Petrol umudu söndü!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Irak’a kuru yük taşımacılığı yapan kamyon sürücüleri, gelişlerinde ucuz akaryakıt getirmek için yaptırdıkları dev tankları bir bir söktürmeye başladılar. Normale dönen kamyonlar Irak’a yük götürmeye yanaşmazken, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü 150
Irak’a kuru yük taşımacılığı yapan kamyon sürücüleri, gelişlerinde ucuz akaryakıt getirmek için yaptırdıkları dev tankları bir bir söktürmeye başladılar. Normale dönen kamyonlar Irak’a yük götürmeye yanaşmazken, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü 1500 litreden fazla depoya izin vermiyor. Kaçak akaryakıtın, petrol istasyonlarını zor durumda bırakmasından dolayı bu kararın alındığı bildirdi.
Gaziantep’te yurt içi taşımacılığına dönen kamyonların daha büyük bir iş krizi yaşadıkları bildiriliyor. Depolarını 1000-1500 litrelik kapasiteye düşüren kamyon sürücülerinin, araçlarınıda yükselttikleri gözlendi. Şehirlerarası çalışan kamyonlar, üç ayrı yük alabilecek şekilde araçlarını büyütürken, Irak’tan umutlarını kesmiş görünüyorlar. Kamyon ve Otobüsçüler Odası Başkanı Reslan Tabur, şunları söyledi:
“Hepsinin yollarda fazla depoları sökülüyor. Bu nedenle artık pek Irak’a giden sürücü göremezsiniz. 1500 litreye kadar izin sürücülere veriliyor. Şöför zaten yük götürmek için 4-5 milyon para veriyor. Getirdiği 1500 litrelik akaryakıt kendisine hiç kar sağlamaz. Ucuz akaryakıt getirerek Gaziantep’te satan sürücülere, petrol istasonlarının şikayeti neden oldu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *