ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Piyanist Rana Gazianteplilerin gururu

Piyanist Rana Gazianteplilerin gururu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.52
Avusturya Lisesi öğrencisi olan Rana Sökücü, Klasik Batı Müziği dalında yaptığı çalışmaları ile Gazianteplilerin gurur kaynağı oldu. 16 yaşındaki güzel Rana, klasik batı müziği dalındaki çalışmaları ile dünya çapında bir üne sahip.
Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden birisi olan Gaziantep, bugüne kadar tıp, hukuk, edebiyat, siyaset ve spor dallarında çok değerli insanlar yetiştirdi. Gaziantepli Rana ise, piyano çalışmaları ile göğsümüzü kabartıyor. Rana Sökücü için müzik otoriteleri, “Artık seni Türkiye’de eğitebilecek bir müessese yok. Eğitimine ancak Viyana’da devam edebilirsin” diyorlar.
Gaziantepli olan Prof. Dr. Necmettin Sökücü ve Prof. Dr. Semra Sökücü çiftçinin kızı olan Rana Sökücü, 14 Haziran Pazartesi günü İstanbul’da Avusturya Kültür Merkezi’nde piyano resitali veriyor. Piyano çalışmalarına 10 yaşında Faris Akarsu ile başlayan Rana Sökücü’nün ünü, ülke sınırlarını çoktan aştı. Rana Sökücü, Pazartesi vereceği resitalde, Bach, Mozart, Beethoven, Chopın ve Schubert’in ünlü parçalarından oluşan bir klasik batı müziği ziyafeti çekecek.
Avusturya Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Rana Sökücü, piyano çalışmalarını halen uluslararası piyanist Gülseren Sodak’la sürüyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *