ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“sadaka istemiyoruz”

“sadaka istemiyoruz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.11
Memurlar, maaşlara yapılan yüzde 8-12’lik zammı protesto etti.
“Sadaka değil, insanca yaşama hakkı istiyoruz” diyen Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve PTT’de çalışan 150 kadar memurun yürüyüşü yarıda kesildi.
Vali ile görüşmek isteyen memurlar amaçlarına ulaşamadılar.
Açıklanan maaş zammını az bulan memurlar, Çocuk Hastanesi’nden Vilayet’e kadar yürümek istediler. Memurlar Vilayet’e yaklaşınca, polis tarafından durduruldu. Kamu çalışanları vakfı tarafından düzenlenen yürüyüş olaysız sona erdi.
1993 yılının ilk yarısı için maaşlara yapılan yüzde 8-12’lik zammı yetersiz bulan, Çocuk Hastanesi, Devlet Hastanesi ve PTT’de çalışan memurlar alkışlı yürüyüş düzenlediler. Çocuk Hastanesi bahçesinde toplanan 150 kadar memur, ellerinde siyah bir çelenkle Vilayet’e doğru yürümeye başladılar.
Slogan atmayan ve sadece alkış tutarak yürüyen memurlar, Vilayete yaklaşınca önleri polisler tarafından kesildi. Memurlara, Vali ile görüşemeyecekleri söylendi ve dağılmaları istenildi. Bir araya toplanan memurlara, Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Mehmet Kazmaz bir konuşma yaptı. Zamların çok düşük olduğunu vurgulayan Kazmaz, “Bizler bugüne kadar devleti, “Baba” olarak gördük ve güvendik. Ne yazık ki, bu düşünce bugün iflas etti. Devletin açıkladığı maaş zammı yüzde 8 ile 12’dir. Bu çok gülünç bir rakamdır” dedi.
Lüks bir hayat istemediklerini belirten Vakıf Başkanı Kazmaz, “Verilen maaşla yazlık, kışlık ev, son model araba alalım ve her yıl tatil yapıp, tasarrufta bulunalım demiyoruz. Bizleri esnaf arasında zekata muhtaç, acınacak kesim olmaktan kurtaracak maaş istiyoruz” diye konuştu. Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Kazmaz, konuşmasını bitirdikten sonra memurlar dağıldılar.
Öte yandan maaşlar yapılan zamların kabul edilmez olduğunu açıklayan Tüm-Bel-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Şimşek, “Memur maaşları asgari geçim standardının çok altında. Kamu çalışanları olarak sadaka değil toplu sözleşme diyoruz. Kamu çalışanlarının, insan unsuruna yaraşır bir yaşam düzeyinde bulunmalarını istiyoruz” dedi.
Şimşek, “Tepkimizi dile getirmek için bugün üyelerimiz, iş yerlerinde “Sadaka değil, toplu sözleşme istiyoruz” yazılı yaka kokartlarını takacaklardır “diye konuştu.





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *