Özgün, öncelikle sağlık ocaklarının tercih edilmesiyle, hastanelerdeki yığılmaların yüzde 80 oranında azalacağına dikkat çekti.
Sağlık ocakları artırılmalı
Türkiye’de 5 bin 750, Gaziantep’te ise 35 sağlık ocağı bulunduğunu ifade etti.
Özgün, “Öncelikle belirteyim ki Türkiye’deki sağlık ocaklarının sayısı çok yetersiz. Kısa sürede, sağlık ocaklarının sayısını artırmak zorundayız. Her semtte tam donanımlı bir sağlık ocağı ve yakınlarında bir eczanenin olması gerekir. Bu arada, sağlık ocaklarının donanımı ve bir uzman hekim bulunması da çok önemli. Hastalanan bir insan öncelikle sağlık ocağına giderek, eğer tedavisini yaptırabiliyorsa burada yaptırmalı. Eğer burada tedavisi mümkün olamıyorsa buradaki uzman hekim tarafından hastanelere sevk edilmesi gerekir. Bunun gerçekleştirilmesi durumunda sağlık hizmetlerinin daha etkin hale gelmesi sağlanmış olur. Hem sağlık hizmetlerini veren hem de sağlık hizmetini alan memnun olur” diye konuştu.
Parmağına iğne batan da hastaneye gidiyor
“Parmağına iğne batan da, gerçekten ağır bir hastalığı olan da hastanelere gidiyor” diyen Özgün, “Basit rahatsızlıkları, sağlık ocaklarında tedavi etmek mümkün. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere gelişmiş tüm ülkelerde sağlık hizmetlerinin daha çok semt polikliniklerinde verildiğini görüyoruz. Bu konuda vatandaşların bilinçlenmesi gerekir” diye konuştu.