ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şerbetçilere ve dondurmacılara uyarı

Şerbetçilere ve dondurmacılara uyarı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.10
Şerbetçiler ve dondurmacılar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitildiler. Temizlik kuralarına uyulmadan üretilen meyan şerbeti ve dondurmanın başka ishal olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açtığı açıklandı.
Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, yaz mevsiminin başlaması ile birlikte tüketimi artan meyan şerbeti ve dondurmaların sağlık kurallarına uygun bir şekilde üretilmesi için, bu gıda maddeleri satıcılarına çeşitli uyarılarda bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı İ. Hakkı Büyükbeşe, uygun koşullarda üretilemeyen şerbetlerin ve dondurmaların halkın sağlığını tehdit ettiğini söyleyerek, “Temizlikten yoksun şerbetçiler ishale yol açmaktadır” dedi. Denetimlerin sıklaştırılacağını belirten Büyükbeşe sağlıksız şerbet ve dondurma satanlar hakkında yasal işlem yapılacağı söyledi.
Bakteriyoloji uzmanı Dr. Ahmet Ekinci, şerbetçi ve dondurmacılara yönelik olarak yaptığı konuşmada bölgemizde bağırsak enfeksiyonlarının çok sık görüldüğünü ve bunun temizlik kuralarına uyulmamasından kaynaklandığını belirterek, gıda maddelerinin üretilmesinde sağlık koşullarına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya yaklaşık 40 kadar meyan şerbeti ve dondurma satıcısı katıldı. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, düzenlenen seminerlerde meyan şerbeti ve diğer gıda maddeleri üreticilerine eğitici bilgiler verildiğini belirterek, yapılan eğitim çalışmaları sonucu alınan neticelerin ümit verici olduğunu söyledile
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *