ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sofdağı yardım istedi!..

Sofdağı yardım istedi!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Son yıllarda görülmemiş kar yağışı sonrası karanlıkta kalan köylere elektirik verilmeye çalışılırken, hasarın büyük olmasının onarımı uzatacağı belirtiliyor. Tonlarca ağırlıktaki direklerin buz yüküne dayanamayıp devrilmesinden sonra karanlıkta kalan 30 k
Son yıllarda görülmemiş kar yağışı sonrası karanlıkta kalan köylere elektirik verilmeye çalışılırken, hasarın büyük olmasının onarımı uzatacağı belirtiliyor. Tonlarca ağırlıktaki direklerin buz yüküne dayanamayıp devrilmesinden sonra karanlıkta kalan 30 köye ancak 15 gün sonra elektirik verilebileceği belirtiliyor.
Yağışlardan sonra büyük hasar meydana gelen Sofdağı’ndaki TRT istasyonunda jeneratör ile idare edilirken, ancak jeneratöründe iki günlük ömrünün kaldığı belirtildi. TEK işletme Müdürü Ali Sağdıç “TRT yetkilileri bizden yardım istediler. Burayı merkezden beslemeyi düşünüyoruz” dedi.
TEK Müdürlüğü yetkilileri, yüksek kesimlerde yağan karların erimemesi üzerine elektirik direklerindeki onarımın uzayacağını söylüyorlar. 15 kişilik TEK ekipleri, direklerin devrildiği Sırasöğüt, ve Sam Köyü ile TRT verici istasyonunun bulunduğu Sof Dağı Bölgesi’nde çalışmalarını sürdürürken, 30 yıl önce inşaa edilen direklerin çökmeside hayrat ile karşılandı. TEK Müessese Müdürü Mehmet Yıldız, son çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “30 köye elektirik verilmesi işi uzun sürebilir. Devrilen direklerdeki telleri başka yerlere aktarmaya çalışıyoruz ve merkezden aktarm.a yapmayıda düşünüyoruz. Çalışmalar sürdükçe hergün bir başka yerde arıza çıkıyor. Buda zararın büyük olduğunu gösteriyor. Ekipler ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Yıllardır görülmemiş bir şey bu. Hele tonlarca ağırlığındaki demir direğindevrilmesi bizi hayrete düşürdü”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *