ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Valilikten memura “eylem yapma ” uyarısı!..

Valilikten memura “eylem yapma ” uyarısı!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Belediye memurları hakkında toplu sözleşme görüşmelerinde bugün masaya oturulacak.
Vali adına, Vali Yardımcısı Özer Aydınatay imzalı yazıda, memurların “Toplu Sözleşmeye Çağrı” adı altında bir dizi faaliyetlere girişeceği istihbaratının alındığı bildirilerek, kamu kuruluşları uyarıldı.
Belediye memurları hakkında toplu sözleşme görüşmelerinde bugün masaya oturulacak.
Gaziantep valiliği tarafından, Anakent Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Defterdarlığa gönderilen yazıda, Kamu Çalışanları Sendikası’na üye olan memurların eylemine izin verilmemesi, aksinin oluşma halinde konunun acilen ilgili birimlere aktarılması istendi. Vali adına, Vali Yardımcısı Özer Aydınatay imzalı yazıda, Gaziantep’te faaliyet gösteren bazı sendikaların tüzel kişilik kazanmadığına dikkat çekti.
Kamu sendikaları konulu, 92/4227 sayılı Vali Yardımcısı Özer Atalay imzalı yazıda, memurların Toplu Sözleşmeye Çağrı” adı altında bir dizi faaliyetlere girişeceği istihbaratının alındığı vurgulandı. Söz konusu kamu çalışanları sendikalarından Eğitim-İş, Eğitsen, Tüm Bel-Sen ve Tüm Malise-Sen’in Gaziantep’te tüzel kişilik kazanmadıkları belirtilen yazıda, memur statüsündeki sendika üyelerinin izinli veya izinsiz işyerini terketmemesi istendi. Vali adına, Vali Yardımcısı Özer Aydınatay imzalı yazıda, şöyle denildi:
“Söz konusu kamu çalışanları sendikalarına mensup memur statüsündeki üyelerin izinli veya izinsiz işyerlerini terketmemeleri ve göreve gelmeme gibi bir durumun meydana gelmemesi için gerekli tedbirlerin alınması, belirtilen durumların meydana gelmesi halinde ilgililer hakkında yasal işlem yapılması gerekmektedir. Yeni yasal düzenlemeler yapılmadığından Gaziantep’teki bazı sendikalar tüzel kişilik kazanmamıştır. Benzeri yasa dışı olaylara başvuran memurlar hakkında yasal işlemin yapılması ve ilgililere duyurulması İçişleri Bakanlığı’nın 16.12.1992 ve 14.002/1520 sayılı yazısı ile istenmiştir.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *