“Gelişmişlik Eğitimle birlikte olur”
Bir ülkenin gelişmiş olarak kabul edilmesi için eğitimin şart olduğunu belirten Vali Lütfullah Bilgin, “Bir ülkeye zengin diyebilirsiniz ve zengindir. Tıpkı körfezdeki Arap ülkeleri gibi. Ama zenginlik gelişmiş olmak anlamına gelmiyor. Bir ülkenin zengin ve gelişmiş olduğunu kabul etmek için eğitim şart. Gaziantep her yerde Türk sanayisi için model kent olarak gösteriyor ve söylüyoruz. Bunu sürdürmek için eğitimin şart olduğu kesindir. Gaziantep'i zengin bir şehir olarak niteleyebiliriz. Fakat gelişmiş bir şehir olarak niteleyemeyiz. Nedeni Gaziantep’in eğitimine gerekli önemin verilmemesi. Türk sanayisinde model olacaksınız fakat üniversiteyi kazanan öğrencilerin başarı ortalamasında ancak 55. olabileceksiniz, yani 54 il sizden önde olacak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir tezat yok. Bu kötü tabloyu yok etmek istiyorsak böyle kıymetli iş adamlarının eğitime destek olması şart, onların özveri ve gayretleri sayesinde bu kötü tabloyu yok edebiliriz. Eski hocam olan Fikret Öztürk’e Gaziantepliler ne kadar minnettar olsa azdır” dedi.
“Durumdan Vazife çıkardım”
Eski öğrencisi olan Vali Lütfullah Bilgin’in, bir plaket töreninde kendisine eğitimin durumundan söz etmesi nedeniyle, okul yapmaya karar verdiğini vurgulayan Fikret Öztürk, “Vali Lütfullah Bilgin benim eski öğrencim ve kendisinin bu mevkilere gelmesi en çok beni mutlu ediyor. Bir plaket töreninde karşılaştığımızda Gaziantep’in eğitim durumunun çok kötü olduğunu ve bundan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Ben de hemşerilerimin bu durumunu öğrenince kayıtsız kalamadım ve durumdan vazife çıkarıp okul yapmaya karar verdim. Memleketimin eğitim durumunun ortalamaların altında olması beni üzdü ve kendimi bu toprakların evladı gibi hissettiğim için okul ve hastane yapmaya karar verdim” dedi.
“Her şeyi devletten beklememeliyiz”
Her şeyi devletten bekleme döneminin son bulması gerektiğini belirten OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, “Her şeyi devletten bekleme zamanı geçti. Artık bunların geçmişte kalması gerektiğine inanıyorum. Biz iş adamları olarak kendimize durumdan vazife çıkarmazsak ülkemizin eğitim, sağlık ve daha nice sorununun çözülmeyeceğine inanıyorum. İş adamları hem istihdam yaratmak hem de eğitime destek olmak zorunda. Ülkemizin sorunları sadece devletimizi ilgilendirmiyor, sorunlar bir yurttaş olarak bizi en az devletimiz kadar ilgilendirmeli” diye konuştu.
“İslahiye çemberin dış halkası”
Annesinin ve babasının memleketi olan İslâhiye’yi ön planda tuttuğunu kaydeden Öztürk, “İslahiye'nin bir çemberin dışı olarak düşünülmesi gerekir. Yapacağım hizmetlere İslahiye’den başladım. Bunu tüm şehrimize yaymaya çalışacağım. Benim bu hizmetleri yaparken sadece tek ricam var. O da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın temel atma törenine katılması, kimse yanlış anlamasın bunu istememin tek nedeni hemşerilerimin sıkıntılarını birinci elden Başbakanımıza ulaştırması ve arada aracının olmaması içindir” dedi.