ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaşlılardan gençleri kıskandıran sergisi

Yaşlılardan gençleri kıskandıran sergisi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.42
Yaşlılar Haftası nedeniyle Huzurevi’de kalan yaşlılar tarafından karma bir sergi açıldı. Huzurevi’nde kalan Arif Özçelik, Mehmet Hanifi Kara ve Kemal Zorbilmez tarafından yapılan eserler, sergiyi gezen sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Vali Recep Birsin Özen, yaşlıları sadece Yaşlılar Haftası ‘nda hatırlamanın yanlış olacağını vurguladıktan sonra, “Yaşlılık önlemeyen bir olgudur. Her insanın yaşacağı bu dönemin kendine özgü sorunları vardır. Yaşlılarımız her zaman yanında olalım ve sorunlarıyla ilgilenerek onların toplumdan soyutlanmasına engel olalım. Sadece Yaşlılar Haftası’nda değil, yılın her gününde yaşlılarımızın gönlünü alalım” diye konuştu.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Türkmen ise yaptığı konuşmada, yaşlıların ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ancak, sevgi ve ilgiyi vermekte yetersiz kaldıkları belirterek,”Yaşlılarımız anı, tecrübe, öfke, bilgi ve isyan doludur. Bu birikillerinin anlatacak birilerine ihtiyaç duymaktadır. Gelin gönüllü dinleyecileri olalım ve onları rahatlatalım” diye konuştu.
Huzurevi’nde kalan Arif Özçelik Mehmet Hanifi Kara ve Kemal Zorbilmez’in eserlerinden oluşan karma el sanatlar sergisi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergide, Huzurevinde kalan üç yaşlı tarfından yapılan kumaş üzerine desenler, vitray çalışmaları ve çeşitli el işi eserlerden oluşan serginin Ramazan Bayramı’na kadar açık kalacağı açıklandı.
Yaşlı sanatçıların eserlerinden oluşan sergiyi gezen sanatseverler, insanların yaşlanınca yeteneklerini kaybetmek istemedikleri ve isterlerse çok güzel eserler ortaya çıkaracakları konusunda görüş birliğine vardılar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *