Memur bir vatandaş bağırdı: “Arpacıoğlu neredesin, yollar pislikten geçilmiyor,,,”
Şehrimiz 1985 yılında geçen yıllara oranla önemli olaylara sahne oldu. Ancak dar gelirli vatandaşların ortak olayı, bütün yıl boyunca arkası kesilmeyen zamlar... zamlar ve zamlardı. Zamlar deyince Gaziantepli için iki zam akla geliyordu. Hükümet zamları ve belediye zamları...
Gaziantep belediyesi zamlar konusunda rekoru elinden bırakmazken, bazı vatandaşlarımızdan 1985 yılında belediye hizmetlerini değerlendirmelerini istedik:
Ali Özkanlı (Ayakkabıcı): Belediyenin şehrin temizliğine biraz daha dikkat etmesi gerekir. Binevler semtinde kış aylarında çamurdan çıkılmıyor. Buradaki kanalizasyon çalışmaları çok ağır gidiyor. Yapılan zamlardan bocalıyoruz. Otobüs dolmuş fiyatları da artınca dar gelirliler için önemli bir külfet olacak.
Ayşe Ünlükara (Ev hanımı): Şehrimizde önemli derecede otobüs sıkıntısı var. Duraklarda saatlerce bekliyoruz. Kolejtepe semtinde yolların asfaltlanmasını istiyoruz.
H.Y, (Memur): Belediyenin yaptığı zamlardan şikayetçiyim. Evim merkezi yerde olduğu için yol ve otobüs sıkıntımız yok
Ramazan Allı (Elektrikli ev aletleri satıcısı): Genellikle hizmetlerden memnunuz. Ancak zabıta memurları dükkanımızın önüne eşya koymamızı yasaklıyorlar. Oysa vatandaşlar dükkandan içeri girmeye çekiniyor. Eşyaların birazını dışarı dizersek çekinmeden bakabilirler.
H.Y. (Memur): Belediyeden çok şey bekliyorduk, hiçbir şey bulamadık. Arpacıoğlu seçimlerden önce Düztepe semtinde konuşurken kendisini dinlemiştim. Tüm eksiklerin giderileceğini söylemişti. Kanalizasyon sorunumuz duruyor. Yollar pislikten geçilmiyor. Otobüsler çoğalacak demişti. Şimdi her sabah otobüsler tıklım tıklım dolu olduğu için kapıları açık geliyor. Bu eksikliklerin giderilmesini istiyoruz.
Ali İhsan Biçici (Tuhafiyeci): Ben Kalealtında oturuyorum. Yolları çok bakımsız. Bir yağmur yağınca caddeler suyla doluyor. Döşemeler kırılmış belediye gelip yapmıyor.
Nurcan Alper (Ev hanımı) : Belediyenin bir hizmet verdiği söylenemez. Şu asırda insan bakımsız yollarda yürümemek için sokağa çıkmak istemiyor. Şehrin ana caddeleri bile tam bir temizliğe kavuşmuş değil. Belediye ana caddeler üzerine çöp kutuları koyup üzerine de caddelerin temiz tutulması için yazılar yazabilir. Bence belediyecilik birkaç yolun asfaltlanması değildir.