Gazetemizin telefonları bütün gün çalıştı durdu. Okurlarımızın çoğu belediyenin almış olduğu kalorifere filtre takılması konusunda çeşitli görüşlerini söylediler. Genelde fuel-oil ile çalışan kaloriferlerin hava kirliliği yapmadığını, filtreyi nereden temin edeceklerini, nasıl filtre temizleneceğini sorarak soruna ilgililerin cevap vermesini istediler.
Bir okurumuz telefonda şunları söyledi: “Belediyenin yeni binası da kaloriferle çalışıyor. Filtresini taktırsınlar, nasıl temizleneceğini, bakılacağını bizlere öğretsinler. Bizler de belediyenin yaptırdığı gibi yaptıralım. Kömürle çalışan bazı kaloriferle geçen yıl filtre takıldı. Bir ay içinde filtre kapandı baca tıkandı. Filtrenin temizlenmesi için tazyikli su kullanıldı. Bu da kalorifer bacasının tıkanmasına neden oldu. Her ay filtreyi nasıl temizleyeceğiz? Buna şimdiden bir çözüm getirmelidir”
Bir başka okurumuz da: “Belediye TSE standartlarına uygun kalorifer filtresi takılmasını istiyor. Bunun çok pahalı olduğunu duyduk. Filtreyi nereden temin edeceğimizi bilmiyoruz. Kimlerin takacağını da bilmiyoruz. Belediye bu konularda bize yardımcı olmalıdır” dedi.
Bir başka okurumuz: “Gaziantep Lisesi’ne filtre takıldı. Aradan bir ay geçmeden eskisinden kötü kömür dumanı etrafı kirletmeye başladı. Sistem tutmamış. Yeniden masraf yapılıp yeni filtre takılacakmış. Bu nasıl iş? Devlet kendi okulunun filtresini düzenli takmıyor biz nasıl takalım?
Diğer bir okurumuz: “Kaloriferli apartmanların bacalarına filtre takılması için verilen süre çok kısadır. Aynı süre içinde kalorifer yakıt paralarını da vermek zorundayız. Bu süre mutlaka uzatılmalı bizlere bu işin kolayca nasıl yapılacağını nereden temin edileceği öğretilmelidir. Belediye yardımcı olmadan şunu yap, bunu yapma demekle iş halle edilmez”
Bir okurumuz da: “Fuel-oil ile çalışan kalorifer bacalarına filtre takılması fuzuli ve lükstür. Milletimizin lükse tahammülü yoktur. Daha önce de bu işin üzerinde durulmuştu. O zaman sadece kömürle çalışanlara takdim bulması istenmişti. Bu ikincisi nereden çıktı?” dedi.