Toplu taşımada büyük sorunlar yaşanıyor
CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Halep’e otobüs hibe edilmesine tepki gösterirken, “AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Suriye'nin Halep Valiliği’ne 5 adet 2018 model BMC NEO marka 8 metrelik otobüs hibe etti. Şahinbey Belediyesi ise Halep Belediyesi’ne 5 çöp kamyonu, 750 çöp konteyneri gönderilmesi ve 230 dönümlük park yapımı ile yol çizgi boyama çalışmaları için protokol imzaladığını duyurdu. Kimin malını kime veriyorsunuz?” diye konuştu.
Öztürkmen, Gaziantep’te toplu taşımda büyük sorunlar yaşanırken Suriye’ye yapılan yardımları eleştirdi. “Halep’e otobüsler gidecekse Gaziantep’teki Suriyelileri götürmeye gitmeli” dedi.
“Gaziantep'te trafik içinden çıkılmaz bir hal almışken, toplu taşımada büyük sorunlar yaşanırken, akşam saatlerinde belediye otobüsleri yok denecek kadar azalırken, sokakları çöp götürürken Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi tarafından Halep Belediyesine otobüs ve temizlik araçları hibe ediliyor! Gaziantep'te sayısı 500 bini aşan sığınmacı ve kaçakları göndermek yerine, Gazianteplilerin bu şehirden gitmesine neden olan yönetim sergiliyorsunuz!” diyen Öztürkmen, “Gaziantep'teki Suriyeli sayısı, resmi verilere göre 335 binin üstünde. Gerçekte bu rakamın 500 binin üstünde. Suriye’de iç savaş biteli yıllar oldu ama Suriyeliler gitmiyor. Yerel yöneticilerin Suriyelilerin gitmesi için bir çalışma yürüttüğünü de görmedik. Suriye’ye gidecek otobüsler boş gitmemeli. Mülteci ve kaçakları memleketlerine götürmeli.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Suriye'nin Halep kentinde 150 dönüm, Şahinbey Belediyesinin ise 230 dönüm alan üzerine park yapacağı basına yansımıştı. Gaziantep'in arka sokaklarında çocuklar oynayacak park bulamazken, Halep’e “millet bahçesi” yapmak kimin fikri? Gaziantep’in Halep’ten farkı kalmadı.Sokaklar pislik içinde. Çöpten geçilmiyor. Marka şehir derken, gittikçe Hindistan’a dönüyoruz” dedi. Haber Merkezi
