Güneydoğu Anadolu Bölgesi açısından tarımın stratejik bir öneme sahip olduğunu ve bu önemin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Yusuf Yılmaz, ‘’Kuraklık başta olmak üzere bölgemizin tarımsal anlamda sorunları bulunuyor. Dolayısıyla sulama yönetiminden bitkisel üretime, hayvancılıktan gıda güvenliğine kadar birçok alanda ziraat mühendisleri büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Kent tarımına katkı sunmak ve sorunları çözmek için çalışacağız’’ şeklinde konuştu.
Ziraat mühendisleri hafta sonu sandık başına gidiyor. Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü’nde yapılacak genel kurulda mevcut başkan Yusuf Yılmaz, yeniden adaylığını açıkladı. Göreve geldiklerinden bugüne kadar birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Yılmaz, ‘’Mesleğimizin kalkınması ve tarıma katkı sunmak için oda olarak yönetim kurulu üyelerimizle birlikte çalıştık. Şehirde, üretimin ve emeğin merkezinde yer alan Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube olarak, yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatı. Yapılacak çok işimiz, gidilecek uzun bir yolumuz var’’ açıklamasını yaptı.
Bilim temelli üretim modellerinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacağız
Yeni döneme dair fikirlerini sunan Yılmaz, ‘’Gaziantep’in tarımsal yapısına uygun bilim temelli üretim modellerinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacağız. Bunun yanı sıra iklim değişikliğine bağlı olarak özellikle bölgemizde su yönetimi büyük bir önem arz ediyor. Bu konuda kuraklık stratejileri belirleyip toprağın verimliliği artırmak için çalışacağız. Geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde meslektaşlarımızın mesleki gelişimine katkı sunacak, eğitim programları, seminerler, çalıştaylar ile teknik geziler düzenleyeceğiz’’ dedi.
Meslektaşlarımıza iş olanağı sağlamak ve sunmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz
Ziraat mühendisi istihdamına değinen Yılmaz, ‘’Her sektör gibi bizim sektörümüzün en büyük sorunları arasında istihdam yer alıyor. Her yıl, binlerce öğrenci ziraat mühendisliği fakültelerinden mezun oluyor. Meslektaşlarımıza iş olanağı sağlamak ve sunmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ama bu bir gerçek; fakültelerin kontenjan sayıları azaltılmalı. Ayrıca kamuda istihdam edilen ziraat mühendisi istihdamı artırılmalı. Hele ki tarımın öneminin gün geçtikçe arttığı bir dönemde bu gerçekten çok önemli’’ ifadelerini kullandı.
Kent tarımında çözüm odaklı bir rol üstlenmek istiyoruz
Ziraat mühendislerinin çiftçiler iç içe olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, ‘’Bizler, çiftçiler ile zincirin halkası gibi birbirimize bağlıyız. Hiçbir zaman birbirimizden kopamayız, ayrılamayız. Dolayısıyla çiftçilerimizin daha fazla üretmesi, birim alanından daha fazla ürün elde etmesi için meslektaşlarımız sürekli olarak sahada. Üreticilerin özel sektörün yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşla her anlamda koordineli çalışması ve güçlü işbirliklerinin kurulması için çalışmalar yapacağız. Kent tarımında çözüm odaklı bir rol üstlenmek istiyoruz’’ değerlendirmesini yaptı. Haber Merkezi
