Rekabet!..

YAYINLAMA: 29 Nisan 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 / 20.00

Bugün çoğu gazetede Gaziantep Ticaret Odası seçimleri ile ilgili yarım sayfalık bir ilan yayınlanıyor.

Gaziantep’in lokomotifi meslek odalarındaki istikrarı ve huzuru bozmaya yönelik özensiz bir girişim endişe yarattı.

Rekabet kalitede, vizyonda olmalı.

Rakibi karalayıcı ilanlarla oy avcılığı yapan bazı işadamları Gaziantep’te şimdiye kadar başvurulmayan, sonradan pişman olunacak bir yöntemi deniyorlar.

 

İlanı veren ‘Tekstil Grubu’ listelerindeki oy sahibi herkesi doğal olarak teker teker dolaşıp, hatta bazılarına birkaç kez gidip, hatırlı kişilere telefon da ettirip oy istemeleri yetmiyor, ilanla da tacizde bulunuluyor!

Peki, haksızlığa uğradığını düşünen diğer taraf da aynı yönteme başvurup, daha ağır cevap verirse, ilan savaşı çıkarsa, seçim sonrası huzur ve istikrar tekrar nasıl sağlanacak? Dostluklar ne olacak?

 

İlan metninde ‘aidat’tan yani ‘para’dan bahsediliyor ve bir imada bulunuluyor! Bu kadar paraya karşılık verilen hizmet yeterli değil deniliyor.

Bu serzeniş hem haksız, hem de dürüst değil!

Aidat miktarlarını yasalar gereği GTO tespit edemediği gibi payına kalan miktarın harcanması da yine yasalar gereği sıkı denetim altında. Gaziantep Sanayi Odası’da da bu böyle, diğer bütün meslek odalarında da…

 

Yarış tamam…

Keşke bütün listelerde yarış olsa. Madem hizmete talip bu kadar işadamımız var, bir değil, iki değil daha fazla listeler çıksın, hepsi yarışsın, demokrasi galip gelsin, kazanan alnının akı ile ‘meclis’e girsin ve hizmette yarışa devam etsin. Buna kimin itirazı olabilir ki…

Ama yarış ‘Şovalye’lerin ki gibi, yüzyüze bakarak, eşit silahlarla, eşit koşullarda, dürüstçe olsun. Yani, Ortadoğu usulü, pusu kurarak değil!

 

İlanın altında imzaları bulunan firmaların hepsi büyük ve saygın firmalar.

Gönül isterdi ki bu firmalar böyle özensiz bir metin yerine, seçildikleri taktirde neler yapacaklarını, vizyonlarını açıklasalardı daha iyi olmaz mıydı?

Hatta, üretim ve para kazanmanın dışında, “Bizler Gaziantep için şunları şunları yaptık. Ekonominin dışında kentimizin sosyal yaşamına şunları şunları kazandırdık Böyle bir metnin sonunu da şöyle bağlayabilirlerdi, ne güzel olurdu:

Sevgili işadamları, işte yaptıklarımızı okudunuz, seçilirsek bundan sonra yapacaklarımızın teminatı, yaptıklarımızdır.”

 

İlan Grubunun lideri Selçuk İplik’in sahibi/ortaklarından değerli arkadaşım Tuncay Kara’ya soruyorum, yanlış mı düşünüyorum?

Gaziantep için yaptıklarınızı, bu sefer tam sayfa, ilan edin ki, herkes size daha iyi tanısın.

Böylece seçimi garanti edersiniz. Aksi halde, insanlar sizing için, “Herhalde seçimi kaybedeceklerini anladılar ki, ilanla bulanık suda balık avlıyorlar” diye düşünebilirler!

 


 

Çaylar şirketten.!..

 

Gelecek sezon Süper Lig’e çıkacak iki güzide takımımız belli oldu.

Kayseri Erciyesspor ile Rize Çaykurspor.

Özellikle sevdiğim ve takdir ettiğim Rize’nin teknik direktörü Mustafa Denizli’nin başarılı olmasına çok sevindim.

Bu arada dikkatimi çeken bir husus oldu.

Takımlardan biri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kenti Kayseri’den, diğeri de Başkaban Recep Tayyip Erdoğan’ın kenti Rize’den.

Herhalde tesadüf olsa gerek.

Her iki takım da haketmişler ki, Süper Lig’te oynayacaklar.

Biz de gelecek sezon çay içmeye Rize’ye, pastırma yemeye de Kayseri’ye gideceğiz!

Kayseri’ye iki sefer gideceğimiz için birinde pastırma, diğerinde de sucuk yeriz! Gerçi Antep’in kasap sucuğu Kayseri’den daha iyi ya, olsun!..

 

 

 

 

Rekabet!..