Şiddet!..

YAYINLAMA: 30 Nisan 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 30 Nisan 2013 / 20.00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in karıştığı polemik bugün yerini şiddete, fiziki saldırıya bıraktı. TBMM’de dün yine kavga çıktı ve yumruklar konuştu. AK Parti’li Zeyid Aslan, “Öldürürüm ulan seni p….k” diye kürsüye hamle yaptı ama zor da olsa durdurdular!

Merak ediyorum, acaba Bakan Şahin, bu kavga ve polemiklerden karlı mı çıktı? Yani, kendisini seven ve takdir eden insanlardan destek buldu mu?

 

Bakan Şahin, acaba o gün Kamer Genç’in yersiz, lüzumsuz hatta patavatsız örneklemesine karşın, “Sayın Genç, karşınızda Aileden sorumlu kadın bakan var. Üslubunuza dikkat etmelisiniz. Sizi kınıyorum. Benden özür dilemenizi bekliyorum” deseydi, küçülür müydü, yoksa kamuoyu nezdinde büyür müydü?

Bu soruyu AK Parti’lilere, CHP’lilere, partisizlere, çok insana sordum.

İstisnasız hepsi, “Çok büyürdü” dediler.

 

Ben, halkın sempatisini kazanmış, çalışkanlığı ile kitlelerin gönlünde yer edinmiş ve de başarılı olmuş bir bakanın böyle bir üslup benimsemesine anlam veremiyorum, inanamıyorum.

 

Şiddet’ kelimesini toplumumuz son yıllarda erkeğin kadına tahakkümünü ifade için sıkça kullanıyor. Zaten Şahin’in başında bulunduğu bakanlığın bir amacı da kadına şiddetin önüne geçmek değil midir?

Bu kelimenin tam anlamını kavramak için Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne baktım. Şöyle diyor:

Bir hareketin bir gücün derecesi, sertlik, kaba kuvvet kullanma.’ Sözlükte verilen ikinci anlamda şu: ‘Duygu ve davranışta aşırılık.

Reaksiyon göstermede, tavrınızda aşırılık olursa, bu da bal gibi ‘şiddet’ oluyor.

Şiddeti önlemesi beklenen Bakan’ın bizzat kendisinin

şiddet uygulamaya hakkı olabilir mi?

 

Başbakan Erdoğan’ın Kamer Genç’ten hiç hazzetmediğini biliyoruz. Zaman zaman da bu konuyu gündeme taşıyor.

Şimdi insanın aklına, bir bardak suda koparılan bu fırtınanın nedeni acaba Başbakan Erdoğan’a bağlılık sunmak için bu fırsatan istifade mi edildi sorusu takılıyor!

Siyasette, bugün birbirine söylemedik laf bırakmayanlar, Antep tabiri ile ‘dil sayanlar’ bir bakıyorsunuz ertesi gün kolkola girmiş sohbet ediyorlar!

Çünkü düşmanlığın kendilerine de, ülkeye de bir yarar getirmediğini biliyorlar.

 

Dün Hürriyet Gazetesi’nde Ayşe Arman’nın sütununda Bakan Şahin’e ağır eleştiri vardı.

CHP’li kadın milletvekili Aylin Nazlı Aka, Bakan Şahin’i ‘ikiyüzlülük ve samimiyetsizlik’le suçluyordu!

Aka, TBMM’de yaptığı kürtaj ile ilgili konuşmasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın rencide edici yanıt verdiğini söyleyerek daha sonra uçakta karşılaştığı Bakan Şahin’e, Arınç’ı şikayet ettiğini anlatıyor.

Bakan Şahin, Aka’ya şöyle konuşuyor:

Haklısınız ama n’apayım Aylin Hanım! O, Başbakan Yardımcısı!(Bakan Şahin, Aka’nın bu sözlerini gece geç vakit yaptığı açıklama ile reddetti.)

 

Birkaç ay öncede burada yine Bakan Şahin’i üslübundan dolayı eleştirmiştim. Onda da TBMM’de kendisi ile ilgili olmayan bir kavgaya taraf olup ağır sözler sarfetmişti.

Demek ki duygularını kontrol edemiyor!

Ben, Antepli Bakanımız Şahin için cesaretini metheden ‘Erkek gibi kadın’ yakıştırması yerine, “Her zaman asaletiyle ön plana çıkan kadın bakan’ deyişini tercih ederim.

 

Unutulmamalı ki, siyaset insanı çıkarır, çıkarır, çıkarır…

Bir de bakarsınız ki, indirmiş, omzundaki apoletler düşmüş, sırmalar da dökülmüş!..

 

 

 

Şiddet!..