Benim esnafım işini bilir!

YAYINLAMA: 08 Temmuz 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2013 / 20.00

Bu lafı kim söyledi biliyor musunuz?

Sıradan bir vatandaş değil!

Bir tefeci, emlakçı da değil!

Bir arsa spekülatörü hiç değil!

Bunu söyleyen; bu şehre ihanet etsin diye değil, mukayyet olsun (Şehri emin) diye seçtiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey.

 

Bir zamanların ANAP Gaziantep İl Başkanı Dr. Asım Güzelbey, eski patronundan edindiği geleneği, çok faydasını görmüş olmalı ki, devam ettiriyor.

O zamanın patronu Turgut Özal, “Benim memurum işini bilir!..” demişti, şimdi de Güzelbey, “Benim esnafım işini bilir!..” diyor.

Asım Bey bu talihsiz konuşmayı, kentin yeteri kadar bölgesi imara açılmadığı için arsa fiyatlarının sürekli yükseldiğini, meydanın arsa spekülatörlerine kaldığını söyleyen ve neden bir şey yapmıyosunuz diye soran gazetecilere verdiği yanıtta söylüyor. “Biz ticareti iyi biliriz, ne, nasıl, ne zaman para kazanır iyi biliriz” diyor.

 

Pes vallahi…

Bir soru da ben sorayım şehrimizi emanet ettiğimiz muhterem hemşerimize:

Esnafı zikretmişsiniz, işini bilir diye. Peki, başka kimler var etrafınızda işini bilen, Asım Bey? Keşke bu soruya cevap verecek kadar cesaretiniz olsa!”

 

Dün gazetemizin manşetinde önemli bir haber vardı.

Kentin tam ortasındaki Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine dikilecek beton yığınlarına Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu’nun organizesinde 25’i aşkın meslek odası ve sivil toplum kuruluşu karşı çıkıyorlar.

Özetle şöyle diyorlar: “Bu bir rant projesidir! Yapmayın! Bizler bu kentte yaşayan insanlar, Meslek Odaları, Baro ve STK’lar olarak bu yanlışla her türlü yasal haklarımızı kullanarak mücadele etme ve yaşam alanlarımıza sahip çıkma kararlılığındayız.”

İyi ki varlar.

 

Ama bunu okurken beni bir gülme tuttu! Çünkü, Dr. Asım Güzelbey de bu protestoya destek veriyor! Oysa, iyi biliyorum, Mimarlar Odası’ndan hiç hazzetmez.

Güzelbey için, parktaki ağaçları kesiyor, beton yığınına çeviriyor, ne gereği varsa ‘cafe’ falan yaptırıyor demeyeceğim.

Bir soru soracağım o kadar.

Siz bu kadar çevreci, iklimci, yeşili seven bir başkansınız! Kendinizi öyle lanse ediyorsunuz, değil mi? O halde neden eski fuarın yerini beton yığınına çevirdiniz? İnşaatı uzun yıllardır bitmeyen, şehrin göbeğinde beton iğrençliği ile herkesle alay eder gibi mezbelelik bir alana müsaade ettiniz? Orası da Kamil Ocak Stadyumu gibi Gaziantep’in nefes alacağı çok kıymetli bir mülktü! Hem de nerede ise beleş verdiniz! Madem siz bu kadar duyarlı, çevreci bir belediye başkanısınız, neden, neden orayı…?

 

Gaziantep Valisi Erdal Ata diyor ki, bu şehrin nüfusunun yüzde 80’i gecekondularda yaşıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de diyor ki, “Benim esnafım işini bilir!”

Devlet adamlığı’ diye bir kariyer vardır. Bu insanların alnında yazmaz! Konuştukları zaman, belagatları kariyerlerini ele verir. Bu kadar basit!

 

Benim esnafım işini bilir!