Elinizi çabuk tutun…

YAYINLAMA: 14 Temmuz 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2013 / 20.00

Metro satılıyor.

İşin erbabı çoktan duymuştur, ben duymayanlara duyurmak istiyorum.

Yer şahane, fiyat da çok uygun.

Her güzelin bir kabahati olacağı gibi buranın da küçük bir kusuru var! Şimdilik imar durumu gökdelenler dikmeye müsait değil.Ama Allah’ın izni, Peygamberin kavli, Asım Bey’in inayetiyle her türlü imar değişikliğine müsait olup, Gaziantep şehircilik tarihihin en büyük şehir içi projesine müsait bu gayrimenkul yeni sahibini bekliyor.

 

Metro Group Almanlar’ın gururu, 100 milyar dolarlık cirosu ile dünyanın en büyük 56’ıncı şirketi konumunda olup sektöründe de ilk üçün içinde.

Gruba ait şirketlerin Türkiye cirosu geçen yıl 2 milyar Euro civarındaydı.

Gaziantep’teki Metro ise çeşidin nerede ise sonsuz olduğu, kaliteli malların satıldığı, beğenilen, ulaşım kolaylığı ve rahatlığıyla çok kimsenin severek alış veriş yaptığı bir marketti.

Aslında Gaziantep Metro toptancılara yönelik kurulmuştu. Ancak, Gaziantep’teki yaşam standardının düşük olması ve yeteri kadar araştırma yapılmadan kurulmasına karar verilmesinin yanlışlığını Metro yöneticileri çok sonra farkettiler! Gaziantep’in ismi dışarıda refahı çağrıştırdığı için büyük şirketler buraya gelmeyi hep istiyorlar.

(Bir örnek vermek için yazıyorum, Beymen, yıllar önce Gaziantep’e gelmek istedi. Ama araştırmada tahmin edilen kriterlere ulaşılamadığı için vazgeçti. Yıllar sonra Sanko AVM’ye de ancak mal sahibi Konukoğlu ile ortak şirket kurarak geldiler.)

Metro’nun Gaziantep’te aradığını bulamadığını uzun bir süreden beri biliyorduk.Tıpkı, Real Hipermarket ve Praktiker’in de memnuniyetsizliği gibi.

Bu dev mağazaların neden çalışmadığına dair hurafeler uyduruldu! Ancak gerçek sebep pek dile getirilmedi. Gaziantep, kişi başına düşen 5 bin doların altında gelirle Türkiye’nin fakir kentleri arasında yer alıyor. Bu yerlerin çalışmamasının nedenlerinden birisi bu.

 

Neyse, şimdi dev mağaza yakında gidiyor. Yeri bize kalıyor!

Tanrı’nın boş zamanında özel olarak yarattığı yerli alıcılar, Almanlar’a, “Bak ağam, burası para etmez! İmar durumu yok, kaksı yok! Eeeh, siz de gördünüz burada market de kazanmıyor. Burası bir işe yaramaz! Biz Antepliyiz malımıza sahip çıkalım diye talip oluyoruz. Yoksa…” şeklinde dil döküp malı ucuza kapattıktan sonra Allah kerim!..

 

Metro’nun yerinin asıl sahibi, yanılmıyorsam, Külah Ailesi idi.Devrin kralı Celal Bey, burasını imar durumu olmadığı için bu aileden rızaen (Devrin işini bilirlerinden Mehmet Çevik’in dizayn ve organizasyonu ile) ucuza satın aldı. Sonra imar değişikliği yaparak ticari alana dönüştürdü ve  aldığının 5 misline Metro’ya satınca aile haklı olarak Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye verdi. Mahkemenin neticesi ne oldu, bilmiyorum. Çünkü, Doğan’ın belediyesine bu mealde o kadar çok dava açıldı ki, bazıları da zaman aşımına uğradı. Belki bunda manevi evladı olduğu Mehmet Bey’in de insani yardımı olmuş olabilir.Aslında Doğan’ın 15 yıllık belediyecilik hizmeti üniversitelerde doktora tezi olabilir.

 

Köyişleri’nin eski yeri ile Metro’nun yeri bu sene satılabilir.Buna bir de Kamil Ocak Stadyumu’nun yerini ilave etmek lazım. Duyumlarım burasının TOKİ’nin dediği gibi yapılacağı şeklinde…

Asım Bey’in, buranın beton yığınına dönüştürülmesinin karşısında olduğunu gazeteler yazdı. Söylemek yeterli değil; çıksın meydana, “Burası meydan yapılmazsa istifa ederim!” desin, samimiyetine inanalım.

Sizce der mi?

 

 

Elinizi çabuk tutun…