İşler karışıyor gibi!..

YAYINLAMA: 16 Temmuz 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2013 / 20.00

Dün ORC’nin 81 ilde yaptığı yerel seçim anketini değerlendirirken bir olasılık aklıma takıldı.

2009’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Gaziantep’de CHP’ye yüzde 22.5 fark atmış! Bu rakam Temmuz ayında yapılan ankette yüzde 9’a gerilemiş. Olağanüstü bir değişim! Üstelik CHP hiçbir şey yapmadan!

MHP’nin oyu da yüzde 10.5 gözüküyor. İki parti işbirliği yapsalar Antep’te kıyamet kopar diye düşündüm! Ama pek olası görmediğim için de yazmadım.

Dün öğle saatlerinde Milliyet’in internet sitesinde ‘Son dakika’ haberi olarak şu çok ilginç iddia yer aldı.

TBMM’nin tatile girmesinden sonra siyaset kulislerinde önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili farklı söylentiler dolaşmaya başladı. Kulislerde, yerel seçimlerde CHP ve MHP’nin koalisyon yapılacağı konuşuluyor.Bu süreçte son olarak, İstanbul ve İzmir’de CHP, Ankara’da ise MHP adayının desteklenmesi konusunda iki parti arasında görüş birliğine varıldığı konuşulmaya başlandı. Bu ittifak gerçekleşirse, AKP hem İstanbul’u hem de Ankara’yı kaybetmiş olacak. Başbakan Erdoğan’ın da, son dönem AKP tabanına yaptığı, “Türk bayrağı asın” çağrılarının temelinde, CHP ile MHP arasındaki ittifak korkusunun yattığı öne sürüldü.

Dün CHP’nin ileri gelenleri ile görüştüğümde, bu konu üzerinde bir süredir sessiz beyin fırtınası yapıldığını, iki üç gündür AK Parti ve MHP yöneticilerinin arasında ağıza alınmayacak küfürlerin teati edilmesinin gerçek sebebinin de bu olduğunu söylediler.

Bu hassasiyete bir kanıtta, şimdiye kadar anketlere pek görüş belirtmeyen AK Parti İl Başkanı’nın kendisine çok yakın bir gazeteye yaptığı değerlendirmede anketi ciddiye almadığını belirtmesi oldu.

Dün akşam saatlerinde de Konsensus araştırma şirketinin anket sonuçları açıklandı.

Konsensüs araştırma şirketinin Genel Müdürü Murat Sarı, Temmuz ayında yaptığı anketlerin Türkiye'nin siyasi tercihlerini değiştirdiği yönünde bir profil ortaya koyduğunu belirterek şöyle dedi:

Önümüzdeki en yakın seçim Mahalli İdareler seçimleridir. AK Parti’nin yerel seçimlerde oylarının düştüğü bilinmektedir. Nitekim 2009 yılında yapılan Mahalli idareler seçimlerinde AK Parti %38,4 oy almıştır ve kurulduğu günden bu yana düşüş yaşadığı tek seçim 2009 yılında yapılan mahalli idareler seçimleridir. Bütün bu bulgular göz önüne alındığında 2014’ün Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde önemli değişimler olursa bu hiç de süpriz olmayacaktır." 

Eğer CHP ile MHP yerel seçimlerde , bazı kentlerde bile olsa, işbirliğine karar verirlerse, Gaziantep 10 yıl sonra tekrar heyecanlı, 36 kısım tekmili birden, müthiş bir seçim yaşayacaktır demektir.

Demokrasilerde çare tükenmez!..

 

İşler karışıyor gibi!..