Bu kaçıncı söz verişin söyle nasıl inanayım… (*)

YAYINLAMA: 31 Temmuz 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2013 / 20.00

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in alelacele yaptığı basın açıklamasını okuyunca şaşırmadım, heyecanlanmadım, umursamadım da!..

 

Her şeyin bir sonu vardır.Vedanı ertelesen de, vadeni erteleyemezsin.İşte o senin elinde değildir.İster Padişah ol, ister Evliya ol, ister Büyükşehir Belediye Başkanı ol, vaden dolunca tıpış-tıpış gidersin.Arkandan, yaşadıklarınla değil, çevrene ve insanlara yaşattıklarınla hatırlanırsın.

 

Güzelbey, basında çıkan eleştirilerden hiç hoşlanmıyor.

Daha önceleri kulağımıza küpe olsun diye sıkça, “Ben gazete okumam!” derdi.

Şimdi yazılanlara cevap verdiğine göre, ya birileri kulağına fısıldıyor, ya da fikir değiştirdi artık gazete okumaya başladı!

 

Gökten taş düşse benden biliyorlar!” mealinde, öyle masumane bir açıklama yapıyor ki, sanki “Eline vur, ekmeğini al” demek geliyor içimden!..

İşte Asım Bey’in İhlas Haber Ajansı’na açıklaması:

Son zamanlarda gerek basın yoluyla, gerek belediyemize yapılan bireysel müracaatlarla, İbrahimli 2’nci bölgenin imara açılmasındaki gecikmenin sebebi; Büyükşehir Belediyesi’ne sorulmakta, hatta bu gecikmeden ötürü Büyükşehir Belediyesi sorumlu tutulmaktadır.

Oysa o bölgenin 1/5000 imar planı 2012 Şubat ayında Büyükşehir Belediye meclislinden geçmiş olup uygulama planı için ilçe belediyesine gönderilmiştir.

Belediyemize yapılan yoğun müracaat ve oluşan spekülasyonlar üzerine açıklama gereği hasıl olmuştur.”

 

Burada Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu suçluyor, değil mi? Ben üzerime düşeni yaptım. Birkaç yıl geç oldu ama, o kadarı kadı kızında da olur, demeye getiriyor, ben öyle anladım.

Fadıloğlu ise bilinçli şekilde arsa spekülasyonunun devamı için, rant için üzerine düşeni yapmamıştır, demeye getiriyor.

İşin doğrusu, Rıdvan Bey de konuşmalı ki kamuoyu bilgilensin, kim görevini ihmal ediyor anlasın. Bekleyelim.

 

Konuyu kapatmadan evvel, gelen bir istihbaratı bilgilerinize sunmak isterim.

Sam Bölgesi imara açılacakmış. 3 bin hektar!

Mimarlar Odası bu rant olayına haklı olarak tepki göstermiş, gazeteniz Sabah da yapılan açıklamayı manşetine taşımıştı.

Belediyenin arsa ofisi gibi çalıştığını, haksız rant yarattığını iddia etmişti.

Şimdi, Asım Bey’in Sam Bölgesi’nde büyük alımlar yapanların isimlerini açıklaması bekleniyor. Çünkü iddialar arasında bir sermayedar rantçının da bulunduğu yakınları üzerinde yoğunlaşıyor.

 

Açıklamazsa ne mi olur? Darılmasın ama, “10 yılda Gaziantep’te herkese belediyeciliğin nasıl yapıldığını gösterdim” iddiası şaibe kazanır.

Bunu kendisi de biliyor, Şehitkamil Belediyesi de biliyor, çok kişi de biliyor. Ama doğrusu bunu bizzat Asım bey’in açıklayarak kamuoyunu bilgilendirmesidir.

 

(*) Güftesi Ahmet Kaçar’ın, bestesi Şükrü Tunar’a ait Rast makamındaki şarkı:

Unut beni kalbimdeki hicrânla yalnız kalayım

Bu kaçıncı söz verişin söyle nasıl inanayım

 


Adil Konukoğlu’nun zor kararı…

TOBB’da seçimler bugün yapılıyor.
Yönetim Kurulu’nda koltuk kapmak için inanılmaz bir savaş veriliyor.Savaşın şiddetini tahmin bile edemezsiniz.
Ancak, bir kişi var ki, herkesin üzerinde ittifakla yönetime girmesini, başkan yardımcısı olmasını istedikleri Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, isteksiz davranıyor.
Ağabeyi Abdülkadir Konukoğlu’nun bu yıl sonunda kendisini emekliye ayırması, ister istemez diğer kardeşlere, özellikle Adil Bey’e epey yük getirecek.
Adil Konukoğlu üzerine aldığı sorumluluğu mükemmel yapmak gibi bir kişiliğe sahip. Sürekli büyüyen bir holding, Sanayi Odası derken TOBB’da sorumluluk almaya vakit kalır mı, galiba Ankara’da ağabey kardeş bunun ince hesabını yapıyorlar.


Bu kaçıncı söz verişin söyle nasıl inanayım… (*)